Grad Hvar u prvih sedam mjeseci 2019. godine zabilježio je ponovni turistički rast, koji se ogleda u povećanju broja dolazaka i noćenja, u odnosu na prošlu, također rekordnu, 2018. godinu!

Od početka tekuće godine, Turistička zajednica Grada Hvara zabilježila je 116.137 dolazaka, u odnosu na 112.946 u prošloj godini, što je rast od 2,83 posto.

U istome razdoblju, ostvarena su 414.363 noćenja, u odnosu na 402.032 noćenja u 2018. godini, što je porast za više od 3 posto.

Direktor Turističke zajednice Grada Hvara Petar Razović ističe kako su “pozitivne turističke statistike dokaz da se Hvar kao destinacija razvija sustavno i promišljeno”, te naglašava da je “širina turističke ponude te sveprisutnost u svjetskim i domaćim medijima, zasigurno doprinijela popularnosti Hvara kao jedne od središnjih destinacija europskoga turizma”.

Najviše britanskih turista

U strukturi dolazaka, najzastupljeniji su gosti iz Ujedinjenoga Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, a potom slijede gostinjemački turisti. U prvih sedam mjeseci tako je zabilježeno gotovo 66 tisuća noćenja britanskih turista, te preko 41 tisuća noćenja državljana SAD-a.

I u nastavku sezone, Grad Hvar obiluje turističkim i kulturnim sadržajima. Hvarske ljetne priredbe svakoga tjedna donose birane kulturne i umjetničke programe, a gastronomska i enološka ponuda tijekom sezone su na samome vrhu.

Nakon ljetnih mjeseci, Hvar nastavlja s radom na turističkim sadržajima, s obzirom na to da se u proteklih nekoliko godina profilirao kao zanimljiva cjelogodišnja destinacija.