TUGA NA JUGU DALMACIJE Radijska postaja se emotivnom objavom oprostila od legendarnog novinara: “Hvala vam na svemu. Neka vam je laka zemlja”

Počivao u miru

Na Facebook stranici radija Korčula objavljena je informacija da je preminuo Niko Perić.


“Jučer nas je napustio šjor Niko Perić. Mnogo se Korčulana upisalo u povijest, vaterpolista, glumaca, književnika, pjevača, političara i sportaša. Jedan od njih je i Niko Perić koji je više od 50 godina pomno bilježio sva događanja grada i otoka Korčule”, napisali su u početku na stranicama spomenutog radija.

Evo što su još kazali o legendardnom Niki iz Korčule.

“Nakon tisuća napisanih tekstova i obrađenih tema Niko je postao ikona korčulanskog novinarstva i neizostavna pojava svih velikih događaja kao i onih malih, svakodnevnih životnih priča, a za svoj je rad i doprinos prije nekoliko godina dobio i nagradu Grada Korčule za životno djelo.

Niko je dio prve postave omladinskog Radija Korčule te je njegov glas bio jedan od prvih glasova koji je zazvonio eterom. Uslijedila su izazovna, ratna vremena kad je bilo nemoguće slati vijesti u Split, sve su veze bile prekinute, kontakt je povremeno bio moguć s izvještajnim centrom u Dubrovniku, a Niko je bio jedan od izvjestitelja u tom periodu. Nekoliko godina iza, točnije 1996. bio je prvi glas koji je ikad pušten u eteru službenog Radija Korčule.

Bio je novinar i dugogodišnji suradnik Radija Korčule, a svojim je neuomornim radom pridonio rastu, razvoju i slušanosti na čemu smo mu beskrajno zahvalni.


Njegova karizma, upornost i energija, predanost poslu, pravovremenost i točnost ostat će zauvijek zapamćeni među njegovim kolegama i suradnicima. „Viko, ne viko, svako vam dobro želi Niko“ – ostat će zauvijek zapisano bespućima etera kao pozdrav kojeg će prepoznati i pamtiti generacije.

Šjor Niko, hvala vam na svemu. Neka vam je laka zemlja, počivali u miru”, napisali su djelatnici Radio Korčule.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
10
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime