Kada prođe glavnina požarne sezone često znamo zaboraviti na naše vatrogasce kojima je u opisu posla puno više od gašenja šumskih požara. Njih zovemo kada nam mačka zaglavi na stablu ili kad vidimo neku tešku prometnu nesreću. Posao je vrlo zahtjevan, a baš iz tog razloga im je potrebna i najbolja vatrogasna oprema.

Ako su nas požarne sezone išta naučile to je kako, najviše u dobrovoljnim vatrogasnim društvima, često zna nedostajati važne vatrogasne opreme, a da uopće ne spominjemo vozila koja su u nekim društvima stara i nekoliko desetljeća.

Splitsko-dalmatinska županija ove je godina dala suglasnost da se dalmatinskim vatrogasnim društvima nabavi 14 vozila koja će biti raspoređena diljem obale i otoka. Osim njih, brojni donatori pomažu DVD-ovima da se primjereno opreme za sve vrste intervencija koje mogu susresti tijekom rada.

Tako se zahvaljujući donatorima, DVD Tučepi od danas mogu pohvaliti novom opremom. U DVD je stigla prva pošiljka 15 novih vatrogasnih kaciga MSA F1 XF, namijenjenih za tehničke, ali i intervencije s vatrom na otvorenim prostorima.

– Ovim putem bismo se još jednom zahvalili svima koji svojim doprinosom pomažu opremanju tučepskih vatrogasaca, napisali su iz DVD-a.

Kada već imamo vašu pažnju valjalo bi naglasiti kako DVD Tučepi traže nove vatrogasce/vatrogaskinje, a prijaviti se mogu svi stariji od 18 godina, odnosno 15 kao članovi vatrogasne mladeži.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime