Nakon što je zahvatila sjeverni Jadran, hladna fronta tijekom večeri premjestila se nad sjeverozapadnu Hrvatsku.

Jako grmljavinsko nevrijeme između 21 i 22 sata zahvatilo je šire zagrebačko područje. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 22:20 u glavnom gradu palo je 11 do 25 litara oborine po kvadratnom metru, od čega je u dijelu grada padala tuča.

Oborine do 22 sata (Pljusak.com)

Za vrijeme premještanja frontalnog sustava, osim oborine i pada temperature, bilo je snažnih udara vjetra koji je radio štetu u dijelovima grada. Kako se može vidjeti na video snimci s INA-ine benzinske pumpe na zaobilaznici kod motela Plitvice, vjetar je lomio dijelove limene konstrukcije i grane stabala, a automobili su se morali skloniti od nevremena s tučom.U vrijeme pisanja teksta (oko 22:30) jako grmljavinsko nevrijeme zahvatili je Lošinj i sve se više približava sjevernoj Dalmaciji, a u unutrašnjosti Hrvatske nevrijeme se postupno približava području Sisačko-moslavačke županije.

U Dalmaciji je zasad najviše problema s vremenom donijelo jugo koje je na srednjodalmatinskim otocima tijekom dana imalo udare do orkanski 126 km/h, no grmljavinski pljuskovi i mjestimično nevrijeme stižu lokalno u noći na nedjelju. Tijekom nedjelje vrijeme će biti stabilno, a jugo će do jutra prestati.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime