Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je u subotu da ga sjevernokorejski predsjednik Kim Jong Un prati na Twitteru.

Nakon što je to ustvrdio, na novinarsko pitanje da to objasni, Trump je dodao: “Pretpostavljam da je tako, jer smo poziv primili vrlo brzo”.

Trump je također kazao da ne bi bio loš znak ako se Kim ne pojavi u demilitariziranoj zoni između dviju Koreja u nedjelju te da to ne bi primio kao ignoriranje poziva. Američki predsjednik rekao je da je Sjeverna Koreja odgovorila na njegov poziv da se sastane s Kim Jong-unom u nedjelju u DMZ-a “vrlo povoljno”, no da još uvijek ne zna hoće li se susret i održati.

Trump je ranije, na marginama summita G20 u japanskoj Osaki, kazao kako bi volio sastati se sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom ovog vikenda u demilitariziranoj zoni između Sjeverne i Južne Koreje (DMZ), a Sjeverna Koreja objavila je da prijedlog američkog predsjednika za sastanak s njihovim vođom smatra “vrlo zanimljivim” i da će biti “značajno” ako do susreta dođe.