Podjelite

Tijekom večeri, trogirski HDZ poslao je priopćenje za javnost kojega je potpisao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Trogir, Sandro Hrabar.

Priopćenje prenosimo u cijelosti i autentično:

HDZ Trogir ovim želi izvijesti javnost, a posebno građane Trogira, kako smo tijekom 2. sjednice Gradskog vijeća bili svjedoci onoga o čemu se potiho u kuloarima moglo čuti, a to je da su SDP i HKS dogovorili koaliciju u Gradskom vijeću Grada Trogira!

Da su maske pale bilo je jasno kada je vijećnik HKS glasovao za prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2017. Daljnim razvojem situacije i glasovanjem postalo je jasno da to nije jedina točka u kojoj HKS podržava SDP jer je ruka konzervativnog vijećnika bila u zraku svaki put kada su bile i ruke ljevičara.

Da bi se sagledala sva protuprirodnost ovakve suradnje ljevice i tzv. konzervativnih desničara, u kontekstu novoformirane koalicije SDP-HKS u Trogiru potrebno se vratiti samo nekoliko mjeseci unatrag kada je aktualni gradonačelnik Bilić, tadašnjeg protukandidata za tu funkciju i predsjednika HKS-a Iva Milića, nazivao različitim pridjevima u rasponu od krimalaca do mafije posebno u svojim plaćenim FB objavama.

Ovim prema pozivamo gradonačelnika Bilića da pojasni građanima Trogira temeljem čega je promijenio mišljenje o HKS-u i gosp. Miliću ili neka se očituje je li možda ranije u tom lagao kvalificirajući HKS i Milića gore opisanim jednoznačnim i nedvosmislenim vokabularom.

Kako smo ranije kazali, danas smo svjedočili kako je ruka HKS-ova vijećnika bila u zraku u svakoj točki dnevnog reda kada i ruke SDP-ovih vijećnika i koalicijskih partnera, što je znakom bezuvjetne suradnje, ali ne lezi, vraže, takva vrsta suradnje ima svoju cijenu.

Ono što se zasad može potvrditi jest činjenica da HKS-ovci nisu od strane SDP-ove vlasti opozvani iz Upravnih vijeca gradskih ustanova, niti je njihov član i donedavni predsjednik i gradski vijećnik, Ivo Milić opozvan iz nadzornog odbora Vodovoda i kanalizacije, kamo je spretnog trgovca iz HKS-a imenovao bivši gradonačelnik Stipčić. Naravno ne treba ni reći da su svi drugi koje je imenovao Stipčić, iz redova HDZ-a opozvani sa tih dužnosti.

Ovaj ustupak je samo predujam u političkoj trgovini izmedju SDP-a i HKS-a, a vrijeme će pokazati i druge parametre dogovora. Evo usuđujemo se prognozirati, kako tehnički direktor Trogir Holdinga i član HKS-a, kojeg je cijela Hrvatska vidjela kako dok je obnašao tu funkciju, prima novac na ruke kao bi uzvratio protuslugom davatelju mita neće biti sankcioniran od strane osnivača Trogir Holdinga na čijem je čelu gradonačelnik Bilić. Nije teško pogoditi kako se rečeni tehnički direktor zove. Vrijeme će pokazati jesmo li u pravu.

Za kraj, vijećnici koalicije HDZ-HSP na današnjoj sjednici GV Trogira nisu željeli dati svoj prijedlog za ni jedno imenovanje u odbore, povjerenstva i komisije te na taj način pokazali da ni na koji način ne žele sudjelovati u tijelima koja su dogovarali crveni i crni.
Isto tako smo podržali sve one točke dnevnog reda za koje smo smatrali da donose boljitak gradu i građanima, primjerice smanjenje cijene koji plaćaju roditelji djece u vrtiću ili povećanje naknade za utjecaj na okoliš za gradove i općine koje odlažu otpad na deponiju Vučje brdo, gdje smo uložili i amandman predloživši još veću cijenu od one koju je predložio SDP-e, čime smo pokazali stav konstruktivne oporbe koja će prihvatiti ono što je dobro za grad, ali isto tako se nećemo libiti prokazati pozadinu prljave političke trgovine.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite