Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Luka Jozić ispraćen je na posljednji počinak u petak 11. svibnja u rodnoj župi sv. Mihovila u Trilju. Sprovodnu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji s nadbiskupom Martinom Vidovićem ninskim naslovnim nadbiskupom i apostolskim nuncijem, generalnim vikarom mons. Miroslavom Vidovićem, pastoralnim vikarom dr. Nediljkom Antom Ančićem, dekanom i župnikom Trilja don Stipom Ljubasom i šezdesetak svećenika, a uz sudjelovanje redovnica, obitelji, prijatelja, mještana rodne župe i župa u kojima je vršio svoju svećeničku službu.

Pozdravivši okupljene, nadbiskup Barišić izrazio je ljudsku i kršćansku sućut svima, a posebno obitelji pokojnika. U prigodnoj homiliji istaknuo je kako svakoga čovjeka Gospodin poziva na život, u život i iz života. Tu sliku primijenio je i na don Lukin život govoreći o njegovom pozivu na život u velikoj kršćanskoj obitelji, duhovnom pozivu u svećeništvo i na kraju – o pozivu u vječnost. Uzdajući se u Božje milosrđe, nadbiskup je izrazio nadu da će Gospodin, čitajući njegovu životnu knjigu, prepoznati don Luku i primiti ga u svoje Kraljevstvo.

Na samom kraju mise, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Nediljko Ante Ančić ukratko je prikazao don Lukin život i rad. Okupljenima se obratio i don Jure Vrdoljak koji se prisjetio don Luke još od sjemenišnih i bogoslovnih dana. Prigodnu riječ uputio je i župnik don Stipe Ljubas koji je zahvalio svima koji su bili uz pokojnika i uz njegovu obitelj. Istaknuo je kako je don Luka četvrti svećenik rodom iz Trilja koji se preselio svom nebeskom Ocu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime