Podijelite

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u srijedu je s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna. Kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice osigurana su i sredstva jedinicama lokalne samouprave Cetinske krajine i to Trilju, Vrlici, Hrvacama i Otoku.

Grad Trilj dobio je 200 tisuća kuna za projekt Šetnica uz lijevu obalu rijeke Cetine u Trilju. Saborski zastupnik i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić kaže kako je Grad Trilj već dobio suglasnost i pravo građenja od Hrvatskih voda na uređenju obale, a u I. fazi projekta planira se uređenje lijeve strane Cetine, u dužini od 800 metara i širine 4 metra u što će biti uloženo 500 tisuća kuna. Dio sredstava osigurat će Hrvatske vode, a dio Grad Trilj.

– To je prva od tri faze uređenja lijeve obale rijeke Cetine. Prve dvije faze su uređenje šetnica, ukupne dužine 2 kilometra, a treća faza je uređenje dvije poznate plaže ‘Mali Drinić’ i ‘Veliki Drinić’. Za posljednju fazu smo napravili projektnu dokumentaciju odvojenu od uređenja samih obala i namjeravamo se javiti na natječaj za turističku infrastrukturu, koji bi trebao biti objavljen uskoro. Vjerujem da će bar jedna od ovih plaža proći na tom natječaju. – kazao je Šipić za Ferata.hr.

Šipić je kazao kako očekuje da će radovi prve faze početi za mjesec dana, a veći dio šetnica uz rijeke Cetinu i Rudu te obje plaže trebale biti uređene u roku od dvije godine. Cilj projekta je, osim uređenja zapuštenog prostora, isti učiniti atraktivnom i turistima primamljivim, što bi u konačnici dovelo do podizanja turističke ponude Grada Trilja na višu razinu.

Općina Hrvace dobila je 300 tisuća kuna za sanaciju i uređenje nerazvrstanih cesta, Grad Vrlika 250 tisuća kuna uređenje javnoprometnih površina, a Općina Otok 100 tisuća kuna za rekonstrukciju i modernizaciju javne rasvjete.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime