Hajdukov trener Željko Kopić održao je konferenciju za medije na kraju polusezone. Kazao je kako je Hajduk s 13 bodova u pet kola ostvario najbolji učinak u ligi.

– Ušli smo u polufinale Kupa i to me čine zadovoljnim i ponosnim na ono što smo odradili u ovako kratkom periodu. U nekim utakmicama je bilo problema, to ćemo analizirati i zajedno sa sportskim direktorom donijeti procjene. – rekao je Kopić dodajući da je okupljanje 7. siječnja 2018. godine.

Na pitanja o osnaživanju momčadi kazao je kako su vođeni neki okvirni razgovori, ali nije napravjena kompletna analiza.

– Učinit ćemo sve da u iduću polusezonu uđemo još kvalitetniji. Jedno su trenerove želje, a drugo limitirajući faktori glede dovođenja igrača.

Jeste li uokvirili tablicu?

– Lijepo je biti drugi, ali u kontekstu Hajduka i zahtjeva nećemo to naglasiti kao završni uspjeh. Želimo se još više primaknuti Dinamu koji je na prvom mjestu. Radim u klubu čije su ambicije naglašene, tako da drugo mjesto nije nešto što ću uokviriti, cilj mi je napraviti stepenicu prema gore u ovoj ili sljedećoj sezoni. – rekao je Kopić. Komentirao je i igrače.

– Jasno mi je da su oni koji igraju zadovoljniji, a oni koji ne manje zadovoljni. Ne bih one koji ne igraju stavio u kontekst da nisu dovoljno dobri. Bio je fokus na ono što funkcionira i da sa što manje rotacija stabiliziramo situaciju. Nije mi primarno tko je igrao više ili manje, nego potrebe momčadi za period koji nas očekuje.

Sportski direktor Hajduka Mario Branco je rekao kako je praktički nemoguće dovesti kvalitetnog domaćeg igrača, što je potvrdio i trener Kopić.

– Svjestan sam da bi svi voljeli da su ovdje igrači ponikli iz Hajduka, ali u tome što je sportski direktor rekao ima puno istine. U Slaven Belupu sam se uvjerio da kada dovedeš igrača iz druge ili treće lige, a on protokom vremena dođe u situaciju da udovoljava zahtjeve, njegova tržišna vrijednost raste. Kad imaš i Rijeku koja je spremna platiti iznose za odštetu, također je Osijek u stanju, Dinamo ne treba ni spominjati, onda to nije jednostavno. Ako se dovode oni koji nemaju toliku vrijednost nego ih ideš razvijati, onda trpi rezultat. Isto tako imamo mlade igrače na koje računamo, a na nama je da napravimo situaciju kao s Vlašićem i igračima ranije, gdje je Hajduk izlaznim transferima napravio ono što je htio.

Na kojim pozicijama želite piojačanja?

– Sustav 4-3-3 je nešto što sam u većini klubova igrao i gdje se dobro osjećam. Može se iskazati napadački potencijal, što smo mi i pokazali. Razgovarao sam o tome s Brancom. On ima jasnu sliku o tome što treba da bi ekipa izgledala još kvalitetnije. Isto tako želim unutar igračkog kadra imati pojedince da možemo igrati s trojicom iza. Imamo određene prvotimce koji tome mogu odgovoriti, to je kontekst kojim idemo, ali što se tiče pozicija, na svima gledamo najoptimalnije opcije.

Koliko je realno boriti se za prvo mjesto u ligi gdje je Lokomotiva, a protivnik ima pomoć sudaca?

– Da sam se vodio samo nekakvim realnim okvirima i pokazateljima prije par godina, teško bih se stavio u kontekst trenera Hajduka. Razmišljam što je više i manje realno, idemo se baciti na glavu da napravimo najviše što možemo. Vjerujem da se iskorak može napraviti. Svjestan sam da vremena previše nema i da nije realno misliti “samo ti radi, sve će biti dobro”. S rezultatima ću sebi kupovati vrijeme, ako ne uspijem bit će mi kao i svakom drugom treneru okrenut palac dolje i tražit će se drugo rješenje. Ali ne zamaram se s tim, nego da napravimo kvalitetan temelj za ono što nas čeka u proljeće.

Koje pojedince bi istaknuli?

– O imenima igrača koji su najviše doprinijeli u ovih šest utakmica ne bih jer smo se razišli odmah nakon utakmice i zajedničke večere i nisam njima individualno rekao čime nisam zadovoljan, a ne želim da doznaju iz novina. Ako i tražimo nekog igrača, to može biti zbog balansa, ideje, ugovora, ne mora nužno značiti da netko nije zadovoljio. Ima tu previše detalja koji su nam bitni.

Hoćete li kupiti desetku, playmakera, razigravača?

– Mislim da sam s ovim maloprije objasnio da imamo igrače kojima ugovori ističu, koji su manje i više zadovoljni, sa svakim trebamo razgovarati. Ovaj profil na koji vi ciljate nije nam bio toliko izražen, ali ako se na tržištu može dovesti prava, klasična desetka, mislim da bi je svaki trener trebao imati.

Je li Ante Erceg najbolji igrač HNL-a?

– Ili najbolji ili pri samom vrhu. Ante je svojom kvalitetom, energijom i davanjem impulsa momčadi jako puno donio otkad sam ja ovdje. S njegovom izvedbom sam prezadovoljan.

 

Očekujete li novi ugovor?

– Ne, imam svoj ugovor i on mi nije na listi prioriteta jer se stvari u trenerskom poslu toliko brzo izmjenjuju da ugovor sam po sebi ne znači puno.

Je li na proljeće Kup prioritet?

– Kup je izuzetno bitan, ali ništa manje nije bitna svaka utakmica prvenstva i ono što nas čeka u sedmi i osmi mjesec. Nećemo se fokusirati samo na jedno, nego napraviti sve da se pripremimo za sve što nas čeka.

Kako ćete provesti blagdane?

– Za Božić ću biti s obitelji u Zagrebu, a Novu godinu ću dočekati u Splitu. – rekao je trener Kopić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0