Hajduk je danas slavio protiv Lokomotive rezultatom 2:1. Pobjedu je uveličao prepuni Poljud. Naime, nakon 126 dana, Torcidaši su napokon dočekali trenutak da mogu podržati svoje “Bijele”. Trener Hajduka, Siniša Oreščanin, smatra da pobjedi nema zamjerke:

– Mislim da je utakmica bila lijepa za gledati. Našoj pobjedi nema zamjerke. Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja. Ima stvari koje treba popraviti. Želim izraziti zahvalu igračima, stožeru i navijačima na strpljenju.

Što se tiče primljenog pogotka, trener “Bijelih” najavio je da to ne smije poremetiti momčad, a tako se i dogodilo.

– Mislim da smo reagirali na pravi način. Cjelokupno gledano našoj pobjedi nema zamjerke – kazao je Oreščanin.

Na pitanje je li Hajduk nakon dugo vremena upao u kontinuitet dobrih igara trener je kazao:

– Optimist sam i euforije nema. Tek je drugo kolo iza nas i nakon Osijeka smo stajali čvrsto na zemlji. To je bilo na 50 posto naše izvedbe, a sad smo digli za još nekih 10 posto. Vidimo točno put kojim trebamo ići i kamo sreće da je tako za svakog trenera.

Što se tiče Hamze, Mikulića i Gyurcsoa na klupi istaknuo je važnost momčadi i kazao da nema zamjerke tko igra, a tko ne igra:

– Bavili smo se profilima i koji će nam profili više koristiti u utakmici. Ulazak Hamze je podsjetio kako treba ući i diktirao je ritam od ulaska – ističe Oreščanin, ponovno naglasivši kako je momčad ispred svega i ne kriveći Lopeza za gol.

– Ne bih o pojedincima. Momčad je ispred svega. Možda ću vam biti nekad dosadan. Nogomet je igra grešaka, a lopta je bila izgubljena na protivničkoj polovici. Tako da razgovarati o nekakvoj grešci je iluzorno i uopće prozivati pojedinca.

Kako ste uspjeli doći do toga da igrači igraju na način da kroz igru, od noge do noge, dođu do protivničkog gola?

– To je stvar trenažnog procesa. Jako puno analiza i razgovora s igračima. Od prvog dana to zvuči kao priča, ali vidite da je reakcija igrača dobra. Znamo gdje smo, a proces traje dalje. Strpljenja treba, doći će možda i neka loša partija, ali sve će na kraju doći na svoje. Nadam se da su ljudi vidjeli danas da je ovo dobar put.

Na upit da usporedi jesenski i proljetni dio sezone Oreščanin je kazao:

– Ne bih komentirao jesenski dio sezone, nisam bio. Ono što nadograđujemo je to što momci sigurno žele ispraviti tu sliku, to sigurno treba odmah reći. Jako ih je to tištilo i boljelo i nisu se htjeli za kalendar slikati. Ovdje smo dvije i pol godine tako da smo znali sve što mogu i sada pokazuju dobar nogomet.

Oreščanin vjeruje da se razgovorom u svlačionici može zadržati hladna glava i u miru pripremiti za utakmicu s Rijekom.

– Ne može se skroz utjecati na vanjski faktor, ali već od sutra ćemo se degenerirati i nakon slobodnog dana pripremati se za Rijeku. Očekujem dobru utakmicu. Ići ćemo otvorenog garda u Rijeku.

Danas ste imali dvanaestog igrača, nakon dugo vremena, kakav vam je bio osjećaj i koliko je publika odigrala ulogu u ova tri boda?

– Osjećaj je prekrasan. Ovo će mi ostati kao vječna uspomena s navijačima i prva utakmica pred njima na Poljudu.

Iako je kazao da neće o pojedincima, trener “Bijelih” ipak je odgovorio na upit da kaže nekoliko riječi o Miji Caktašu:

– Ponavlja te partije stalno. Kroz trening i razgovor se opustio. Jednostavno treba tako nastaviti koliko god bude mogao. Mislim da je još dovoljno mlad igrač i da ima još prostora za napredak.

Po pitanju najave da će Poljud biti neosvojiva tvrđava, trener je kazao:

– Dobro, malo sam se zaletio, malo ste me izvadili iz konteksta, ubuduće ću paziti što pričam. Za to treba neki uzorak od pola prvenstva, da ne kažem cijelo prvenstvo. To je proces kojem ćemo težiti. Trudit ćemo se.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime