TREĆI PUT NA IZBORE Nezavisna lista “Ormoj se” i HDZ kreću u treću bitku za Stari Grad

Za Dalmaciju Danas još su jednom komentirali očekivanja i prve korake ukoliko preuzmu vlast u Starom Gradu

Nakon što je po prvi put u Dalmaciji zabilježen jednak broj glasova  između dva kandidata u drugom krugu lokalnih izbora, HDZ-ova Mihaela Petrić i nezavisni Antonio Škarpa pripremaju se za ponavljanje drugog kruga izbora u Starom Gradu na Hvaru.


Naime, dvoje kandidata u Starom Gradu u drugom krugu lokalnih izbora skupili su po 48,49 posto glasova, te izjednačenim rezultatom doveli i do “treće bitke za Stari Grad”. Ponavljanje lokalnih izbora održat će se u nedjelju 18.lipnja, nakon čega će mještani Starog Grada konačno dobiti gradonačelnika.

HDZ-ova kandidatkinja Mihaela Petrić za Dalmaciju Danas kazala nam je kako se nada da su njihovi sugrađani do sada prepoznali kvalitet za nastavak rada, te uputila još jedan poziv da izađu na izbore u nedjelju.

– Nama je žao što je to tako ispalo i što su građani toliko puta morali slušati naše poruke i projekte. Molimo ih da se strpe još malo i da izađu na birališta kao i prošli put – kazala je Petrić.

Petrić je još jednom objasnila koji bi bili prvi koraci ukoliko baš ona postane gradonačelnica Starog Grada.

– Naš program se i dalje temeljji na infrastrukturi, mi smatramo da je nužno urediti infrastrukturu kako bi mogli akumulirati prihode. Nastavit ćemo sa započetim projektima, kao što je izgradnja plažnog objekta, a usporedno s time ide izgradnja plivačkog i vaterpolo bazena i uređenje plaže-to su tri projekta koji čine cjelinu – kazala je.


Dodala je i kako će se nastaviti izgradnja poduzetničke zone u Vrbanju, a zatim će se nastaviti  i s izgradnjom sportske dvorane za koju se sprema projektna dokumentacija.

– Bit svega je da napravimo objekte koji će nam donositi prihode kako bi mogli zadovoljiti ove druge strane društvenog života – kazala je HDZ-ova kandidatkinja.Iznenađenje lokalnih izbora u Starom Gradu, nezavisni Antonio Škarpa i njegova lista „Ormoj se“ koji su kao nova energija i do sad neviđeni na političkoj sceni, pobrali ogroman broj glasova, kazao nam je da ponovno poziva birače na izbore kako bi svi zajedno mogli početi raditi za dobrobit njihova grada.

– Mi bismo prvo krenuli u izradu strategije razvoja grada obzirom da trenutno nikakvu strategiju ne vidimo, niti imamo viziju gdje ćemo, na ovaj način, biti za 10 godina – kazao je Škarpa za Dalmaciju Danas.

Nezavisni  Škarpa stavio je naglasak na kulturu, te među prvim projektima izdvojio uređenje kazališne dvorane koja obzirom na svoju lokaciju može postati multimedijalni centar.

– Također, važno je spomenuti i Centar za kulturu u čijem su sklopu uvijek bile limena glazba, glazbena škola i razne druge udruge koje djeluju u kulturi. Potrebno je vratiti im prvobitnu funkciju i svrhu – kazao je Škarpa.

Treći projekt koji je naglasio je uređenje dvorane „Stari mlin“ koju trenutno koristi udruga Pharos Maraton, ali nije u potpunosti iskorišten prostor.

– Taj prostor možemo staviti u funkciju za potrebe mladih. Djeca moraju imati mjesto za trening u zatvorenom prostoru. Također, taj prostor može se prenamjeniti u teretanu ili prostor bilo koje vrste koji bi djeci dao sportski sadržaj. To možemo napraviti u roku od godine dana – kazao je Škarpa.

Inače, u Starom Gradu protekli mandat osvojio je HDZ, a četiri godine prije izbornu pobjedu odnijeli su redovi SDP-a.

Kako će se rasplesti ova  neuobičajena situacija, izvijestit ćemo vas u nedjelju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0