TRAJEKT S BRAČA KASNIO JER JE ČEKAO RODBINU MINISTRA “Nisam to zatražio”

Jadrolinija: "Uobičajeno je izaći u susret putnicima"

Brod Biokovo 15 minuta čekao je putnike koji su bili na pogrebu na Braču. Umjesto u 16.15 sati, isplovili su u 16.30 sati, piše Jutarnji list.


Jadrolinija redovito izlazi u susret otočanima u ovakvim situacijama – odgovorili su službeno iz Jadrolinije na upit je li 20. prosinca prošle godine brod iz Splita za Šoltu kasnio u polasku zato jer se čekalo da se na njega ukrcaju prijatelji i rodbina koji su bili na sprovodu punca ministra uprave Lovre Kuščevića.

Život na otoku

Sprovod je bio na otoku Braču, pa su spomenuti putnici u Splitu presjedali na brod za otok Šoltu, stoga je taj brod kasnio u polasku jer se čekalo da stigne onaj s Brača. Prema rasporedu plovidbe, postoje linije iz Splita za Šoltu u 16.15 sati i 20.30 sati, a prema redu plovidbe, vidljivo je da u popodnevnim satima brod s Brača u Split dolazi u 16.20 sati.

U Jadroliniji, među ostalim, nisu imenovali čiju su rodbinu i prijatelje čekali, ali su Jutarnjem listu u službenom odgovoru naveli da se “uvijek nastoji minimalnim pomacima u redu plovidbe prilagoditi prijevoz specifičnostima života na otoku i potrebama otočana”.

– Prilikom zahtjeva za pomak putovanja do 20 minuta poštovala se standardna procedura Jadrolinije te se nitko nije pozivao na ministra Kuščevića ni njegovu rodbinu. Jadrolinija vrlo često ima ovakve promjene i ne provjeravamo o čijem se sprovodu radi – objasnili su.

Ministar uprave Lovor Kuščević na pitanje je li osobno urgirao u Jadroliniji rekao je za Jutarnji list da “nikad nije nazvao da brod njega čeka” te da mu nije poznato da je brod čekao.Ostao na Braču

– Ne znam da je brod čekao ljude koji su bili na sprovodu jer sam osobno poslije sprovoda ostao na Braču – rekao je ministar uprave Kuščević, koji je s otoka Brača. Međutim, komentirao je kako općenito nije neuobičajeno da Jadrolinija pričeka ljude poslije sprovoda.

– Koristilo se to puno puta. Jadrolinija je tu da bi koristila ljudima i otočanima kako bi se vratili svojim kućama – dodao je ministar.U neslužbenom razgovoru s nekim djelatnicima Jadrolinije Jutanji list doznaje kako nije neuobičajeno da se čeka ljude koji žive na otocima poslije utakmica ili sprovoda.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0