Pronalaskom beživotnog tijela američkog državljana na Omiškog Dinari okončana je sveobuhvatna potraga HGSS-a i vatrogasaca iz Omiša, Dugog Rata, Kučića i Gata koja traje još od nedjelje.

Kako doznajemo s terena, tijelo nesretnog Amerikanca je pronađeno iza 19 sati između Fortice i jednog od vrhova Omiške Dinare, iznad markirane staze. Čeka se izlazak istražnog suca na teren.

Informaciju o pronalasku mrtvog muškog tijela oko kilometar ispod vrha potvrdilo nam je Antonela Lolić iz splitske policije.

Kako su nam rekli iz PU splitsko-dalmatinske, policija već obavlja očevid, a na mjesto događaja upućeno je Županijsko državno odvjetništvo i to u cilju utvrđivanja identiteta pronađene muške osobe i uzroka smrti. Policija je dojavu o pronalasku tijela dobila u 19:40 sati.

Podsjetimo, na području Omiša u nedjelju je krenula potraga za 52-godišnjim američkim državljaninom. Amerikanac se izdvojio iz grupe, u 11 sati je posljednji put viđen na Fortici iznad Omiša, a u 12 sati se nije pojavio na ukrcaju na brodu Plomin na kojem je na kružnom putovanju.

Nakon što su u HGSS-u tijekom nedjelje zaprimili poziv iz Centra 112 odmah su izašli na teren s 30 ljudi, dronovima i potražnim psima, no potraga jučer nije dala rezultate. U ponedjeljak ujutro potraga je nastavljena zemaljskim putem. Dignut je i helikopter radi pregleda terena, a tijekom popodneva organizirana je i velika akcija traganja s omiškim vatrogascima. Ova potraga rezultirala je pronalaskom nestalog Amerikanca, nažalost, stradao je uslijed još neutvrđenih okolnosti.

 


1 KOMENTAR

Comments are closed.