Toplinu doma mogu samo sanjati: Ovako izgledaju Majske Poljane dva tjedna nakon razornog potresa

Donosimo video s područja epicentra razornog potresa koje su sada zahvatili snijeg i led


Točno su dva tjedna od razornog potresa koji je snagom 6,2 po Richteru pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu, uzeo sedam života i iza sebe ostavio višemilijunsku materijalnu štetu. Tlo se i dalje trese, ali srećom slabije nego proteklih dana pa od jučer nisu zabilježeni potresi snažniji od 3,0.


Posljednjih nekoliko dana i u ovaj dio Hrvatske stigla je zima. Temperature zraka pale su ispod nule, a područje je prekrio snježni pokrivač. Vremenske prilike tako su dodatno otežale život lokalnom stanovništvu, ali i svima koji i dalje pomažu na terenu.

Traže se kontejneri

Stanovnici pogođenog područja polako se privikavaju na život u privremenom smještaju. Ipak, i dalje je velik broj onih koji čekaju kontejnere i kamp-kućice.

Iz Sisačko-moslavačke županije u utorak su izvijestili da je do danas, 12. siječnja, ukupno prijavljeno 32 567 oštećenih objekata, a pregledano ih je oko polovice – 15 187. Zbog vanjskih utjecaja neupotrebljivo je 179 objekata, a zbog oštećenja njih 2 032, priopćili su iz te županije. Privremeno je neuporabljivo i potreban je detaljan pregled za 1 615 objekata, a privremeno neuporabljivo i potrebne su hitne mjere intervencije za njih 1 932. Uporabljivo i bez oštećenja je 402 objekta, a uporabljivo bez ograničenja je 3 354 objekata. Objekata koji su uporabljivi s preporukom o postupanju je 5 673, stoji u izvješću.

Kako je poznato, epicentar potresa bio je u Majskim Poljanama. Tu je smrtno stradalo najviše stanovnika, a objekti su uglavnom sravnjeni sa zemljom.

U nastavku pogledajte kako Majske Poljane izgledaju dva tjedna nakon potresa.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
20
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime