Nakon sjajne pobjede Hajduka nad zaprešićkim Interom od čak 5:0, javnosti se prvi obratio gostujući strateg Samir Toplak.

˗ Čestitam Hajduku na pobjedi, uz veliko žaljenje što nisam mogao doći s desetak igrača koji su imali dobru kemiju u standardnom sastavu. Danas smo platili danak izostancima. Ovo je velik rezultat, užasan, i žao mi je što ćemo sezonu završiti na ovakav način. Da ovo mogu ignorirati, a ne mogu, bio bih zadovoljan kako je sezona dosad tekla.

Moram analizirati i svoj govor na poluvremeu jer sigurno nosim dio krivice za ovoliki blackout. Međutim, da je ovdje danas došla ona ekipa od prije nekoliko kola, Hajduk bi imao grdnih problema. Znam da to zvuči bahato, ali znam i koliko je ta momčad mogla.

Na pitanje očekuje li u budućnosti poziv na klupu Dinama odgovorio je:

˗ Sad neću biti bahat i ne mogu komentirati stvari na koje ne mogu utjecati. Ako me neki jači klub bude zvao, to je na njima, ja radim svoj posao i samo o tome mislim.

Svoje viđenje utakmice ponudio je i trener Hajduka, Željko Kopić.˗ U prvom poluvremenu borili smo se s vjetrom, protivnikom i samima sobom. Imali smo problema s protokom lopte prema naprijed. U nastavku smo te stvari malo iskorigirali. Nakon prvog gola kao da nam je pao psihološki teret s leđa, bili smo kvalitetniji i zadovljan sam zbog svih ljudi u klubu i navijača, odigrali smo sjajno poluvrijeme i lijepo zaključili sezonu.

Torcida je izvjesila transparent s blagdanskom čestitkom i -12 bodova u odnosu na Dinamo. O lovu na prvo mjesto trener je rekao sljedeće:

˗ Osvrnuo bih se na to da smo drugi na tablici, ušli smo u polufinale Kupa, igrači su u ovom kratkom vremenu pokazali hrabrost i odlučnost da se promijenimo nabolje. Nitko sretniji od nas ako osvojimo Kup. Sve ćemo analizirati i radimo na tome da budemo što bolji.

O Hamzinoj ozljedi:

˗ Hamza je istegnuo ligament, radi se o lakšoj ozljedi. Vidjeti ćemo sljedećih dana što će još liječnici reći. Uvjeren sam da će nam se brzo vratiti.

Osvrnuo se i na hijerarhiju u momčadi.

˗ Postoje nositelji igre, oni koji su pokazali više, no nemaju nikakvu protekciju. Svaki se dan sami bore za sebe. Dakle, hijerarhija postoji, no sami su je izborili svojim igrama. Što se vratara tiče, i prije i poslije Rijeke rekao sam da je Dante Stipica naš prvi vratar, u Osijeku je odlično branio, a Letica je dobio priliku zbog Danteove ozljede. Ne osvrćem se na priče, Stipica nije ni u drugom ni u trećem planu, nego u prvom.

O odnosu igrača i Torcide izjavio je:

Taj odnos mnogo opterećuje sve aktere. Nakon Osijeka sam rekao navijačima da ćemo se baciti na glavu i dati sve od sebe. Tko je koga išao pozdraviti ili nije – ne bih dublje analizirao. Ne želim ulaziti u to. Moja je želja da igrači pokažu svima da su spremni biti pravi, a to bi trebalo vratiti i onu atmosferu na tribinama koja Hajduku i pripada.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0