Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Tko kaže da mlade Dalmatinke nisu vrijedne? Imoćanka otvorila biznis sa slasticama, njene rafiole i imotsku tortu obožavaju svi

[FOTOGALERIJA] "Moja majka koja je zaljubljenik u spremanje slastica prenijela je tu ljubav na mene"
H.P. / Foto: Privatni album25. veljače 2022. 16:48
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Antonela Bajić je 19-godišnjakinja iz Prološca pored Imotskog. Nakon završene Ekonomske škole odlučila je ostvariti svoj poslovni san te se počela baviti izradom slastica.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Kako je kazala za Dalmaciju danas to joj je bila želja od malih nogu, a sve je učila gledajući svoju baku i majku.

Njen posao se bazira na delicijama Imotske krajine, a to su rafioli i Imotska torta. Njeni suhi kolači i takozvane pinjete postale su popularne posljednjih godina.

Porazgovarali smo vrijednom 19-godišnjakinjom.

antonija-bajic-slastice (1)
GALERIJA
Kliknite za pregled

Sa svojih 19 godina ostvarila si prvi korak prema ostvarenju svog poslovnog sna. Možeš li nam kazati o čemu se radi?

- Početci sa slasticama bili su vrlo izazovni za mene jer sam se s tim poslom počela baviti sa svojih nepunih 15 godina.

Kako se 'rodila' ljubav prema slasticama? Jeste li od malenih nogu znali da će to biti vaše zanimanje? Od koga ste najviše naučili?

- Ljubav prema slasticama rodila se u mojoj maloj kuhinji u kojoj su se svaki dan spremali razni kolači. Moja majka koja je zaljubljenik u spremanje slastica prenijela je tu ljubav na mene. Moj interes za izradu slastica javio se prije par godina te je tako sve počelo. Nakon završene srednje škole ništa me nije osobito zanimalo kao taj zanat te sam odlučila apsolutnu ljubav i strpljenje dati u taj posao. Moj prvi korak prema ostvarivanju sna bio je steći certifikat slastičara.

Koja vam je omiljena slastica?

- Definitivno, moje omiljene slastice su takozvane pinjete i sladoledi koji su postali popularne zadnjih godina. Svaki kupac može odabrati svoj dizajn slastice gdje to postaje ne samo slastica već uspomena. Na tim slasticama možete se izraziti i ne samo kao slastičar već i kao umjetnik.

Imate li uzore u svijetu slastičarstva?

- Nemam neki uzor, od svakog slastičara mogu "pokupiti" određene ideje i ukazati na neke greške koje radim.

Odakle crpite inspiraciju za slastičarske ideje?

- Moji radovi većinom dođu iz glave, ali tu su i razne društvene mreže kao Instagram, pinterest...

Može li se Imotski upoznati kroz slastice?

- Definitivno se moj rodni grad može prepoznati kroz slastice. Kad sam počela s tim poslom želja mi je bila predstaviti ljudima ljubav prema mome gradu. Tako nastojim najviše promovirati slasticu po kojoj je Imotski i poznat a to je Imotska torta. Osim nje, tu su i naši rafioli koji su jedna od najvećih tradicija Imotskog.

Vidjeli smo da na Instagramu objavljujete fotografije svojih radova. Postoji li mogućnost za narudžbu?

- Sve moje slastice možete pronaći na instagram stranici @ab_cakes ili kontakt brojem 0981765792 i upoznati se s mojim radom.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
4
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
U četvrtfinalu Lige prvaka hrvatski derbi Mertojak-Zaprešić
5
min
U četvrtfinalu Lige prvaka hrvatski derbi Mertojak-Zaprešić
Tafra odgovorio Hajdašu Dončiću: Tuđmanova ostavština ne gradi se zabranama i cenzurom
24
min
Tafra odgovorio Hajdašu Dončiću: Tuđmanova ostavština ne gradi se zabranama i cenzurom
Zrinka Ljutić i Leona Popović izletjele sa staze u Courchevelu
36
min
Zrinka Ljutić i Leona Popović izletjele sa staze u Courchevelu
Velika promjena u zdravstvu: Ovo će biti iznimno važno za muškarce
49
min
Velika promjena u zdravstvu: Ovo će biti iznimno važno za muškarce
Topli čajevi za hladne dane: Koji su najbolji za zimu i zašto?
58
min
Topli čajevi za hladne dane: Koji su najbolji za zimu i zašto?
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Kerum završio na Bilicama, evo što se dogodilo
    Kerum završio na Bilicama, evo što se dogodilo
    16. prosinca 2025. 00:46
  • Kreće isplata prve "13. mirovine". Evo koliko ćete dobiti
    Kreće isplata prve "13. mirovine". Evo koliko ćete dobiti
    16. prosinca 2025. 08:16
  • EKSKLUZIVNO Imamo fotografiju: Ovo je sudar zbog kojeg je Kerum završio na Bilicama
    EKSKLUZIVNO Imamo fotografiju: Ovo je sudar zbog kojeg je Kerum završio na Bilicama
    16. prosinca 2025. 10:11
  • Vozačica splitskog Prometa: "Kad me vidjela za volanom, rekla je da zaustavim autobus i izašla..."
    Vozačica splitskog Prometa: "Kad me vidjela za volanom, rekla je da zaustavim autobus i izašla..."
    15. prosinca 2025. 20:06
  • DALMATINSKO NEODRICANJE Kolačići koje ćete obožavati uoči Božića, dugo traju, a u njih idu lješnjaci i espresso
    DALMATINSKO NEODRICANJE Kolačići koje ćete obožavati uoči Božića, dugo traju, a u njih idu lješnjaci i espresso
    16. prosinca 2025. 00:58
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.