Točno smo na polovici listopada, a time i na polovici klimatološke jeseni. Iako je listopad prosječno drugi najkišovitiji mjesec u godini u Dalmaciji, ove godine pokazao je sasvim drugačije lice donoseći puno sunčanih i toplih dana. Suncem i toplinom počeo je i aktualni tjedan, a takav će biti i veći dio njegovog ostatka.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Ujutro tiho, popodne će zapuhati slabo, na moru ponegdje umjereno jugo, prema večeri na moru sjeverne Dalmacije može imati jake udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 20 do vrlo toplih 25°C.

U srijedu će biti malo promjenjivije pa će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja. Iako će u većini predjela biti suho, tek ponegdje, uglavnom na moru sjeverne Dalmacije, može biti prolazne i slabe kiše. Puhat će umjereno jugo koje prolazno na moru može imati jake udare, prestat će navečer. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature zraka od 21 do 26°C.

Četvrtak, petak i subota donose pretežno sunčano i suho vrijeme. U nekim kotlinama Zagore moguća je jutarnja magla. Bit će tiho ili uz vrlo slab dnevni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 6 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 17°C. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 21 do vrlo toplih 25°C.

Pretežno sunčano bit će i veći dio nedjelje, ali je krajem dana moguć umjeren porast naoblake, na sjeveru Dalmacije navečer i malo kiše. Danju će zapuhati jugo koje navečer na moru može imati pojačane udare. Zadržat će se toplo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime