Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Tko je Imoćanka koja najbolje priprema kavu u Dalmaciji?

D.D. / Foto: MIROSLAV LELAS4. rujna 2019. 01:00
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa
natjecanje_barista_(32)
GALERIJA
Kliknite za pregled

 

Split je prošlog tjedna bio domaćin posljednjeg od četiri polufinalna natjecanja Julius Meinl Barista Championship, na kojem je osam barista iz Dalmacije u četiri sata predstavilo strogom ali pravednom žiriju svoja znanja i vještine. Svi natjecatelji dali su sve od sebe prezentirajući razne tehnike spravljanja napitaka od kave i pokazali zavidne barističke kvalitete.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Prijavljeni su se natjecali u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka žiri je ocjenjivao i okus, izgled, ali i opći dojam.

Prvi finalist je Tomislav Stančić iz Šibenika. Uz njega na zagrebačko finale odlazi Smiljana Patrlj iz Imotskoga, koja je smislila originalni koktel od kave - Mint Mohito Ice Coffee - idealan za vruće ljetne dane.

Porazgovarali smo sa Smiljanom Patrlj, jednom od "splitskih" finalista. Radi kao baristica u kafiću u Grubinama kraj Imotskog.

- Nisam se nadala pobjedi. Došla sam s ciljem da se zabavim i steknem nova iskustva. Imali smo svi iste zadatke, a ja sam se odlučila na pojednostavljenje pravljenja koktela.

Smiljana smatra da, kada su u pitanju navike u ispijanju kave, nema bitnih razlika između Imotskog i Splita. Ipak, zbog blizine BiH misli da je nešto zastupljenija turska kava.

- Gostiju ne nedostaje. Puno se priča da svi napuštaju Imotski, a moj je dojam da to nije tako. Ima mladih, pokrenuo se turizam. Ako si dobar u svom poslu i ako to odrađuješ kvalitetno, može se zaraditi plaća za dostojan život. Bitno je uvijek davati sve od sebe.

Na kraju je poslala poruku mladim ljudima.

- Bitno je raditi po osjećaju. Radite ono što volite. Ja radim ono što volim i sretna sam u svom poslu. Uvijek se vidi razlika između nekoga tko voli i ne voli svoj posao - kazala nam je simpatična Imoćanka kojoj želimo puno uspjeha na finalnom natjecanju barista u Zagrebu.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Podstrana spremna za sezonu: Dovršena sanacija plaža i pera
3
min
Podstrana spremna za sezonu: Dovršena sanacija plaža i pera
PIROMAN NE STAJE? Ponovno gori na makarskom području, u pomoć stižu kanaderi. Policija uputila apel
14
min
PIROMAN NE STAJE? Ponovno gori na makarskom području, u pomoć stižu kanaderi. Policija uputila apel
NESRETAN KRAJ POTRAGE Kod Visa pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo
21
min
NESRETAN KRAJ POTRAGE Kod Visa pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo
Tragedija izbjegnuta za dlaku: Djevojčica se utapala u Dalmaciji
32
min
Tragedija izbjegnuta za dlaku: Djevojčica se utapala u Dalmaciji
Ivica Puljak: "Neću doći na otvaranje Žnjana, ne mogu stajati uz ljude koji su napravili sve da se ne otvori"
43
min
Ivica Puljak: "Neću doći na otvaranje Žnjana, ne mogu stajati uz ljude koji su napravili sve da se ne otvori"
NAJČITANIJE VIJESTI
  • SERIJSKO PALJENJE NA MAKARSKOM PRIMORJU SE NASTAVLJA? Planula četiri požara, pod kontrolom su
    SERIJSKO PALJENJE NA MAKARSKOM PRIMORJU SE NASTAVLJA? Planula četiri požara, pod kontrolom su
    19. lipnja 2025. 21:10
  • Preminuo Marijan Ogi Ogresta
    Preminuo Marijan Ogi Ogresta
    19. lipnja 2025. 19:01
  • U Splitu primljen prvi kandidat za trajni đakonat: Oženjen je, a evo što će biti njegova uloga u crkvi
    U Splitu primljen prvi kandidat za trajni đakonat: Oženjen je, a evo što će biti njegova uloga u crkvi
    19. lipnja 2025. 22:20
  • ZLATNI KUHAR IZ DALMACIJE Tomislav kuha srcem i sanja velike snove u konobi Kod Bajse gdje živi tradicija: "Najvažnija je namirnica. Zato inzistiramo na tome da radimo isključivo s lokalnim proizvođačima"
    ZLATNI KUHAR IZ DALMACIJE Tomislav kuha srcem i sanja velike snove u konobi Kod Bajse gdje živi tradicija: "Najvažnija je namirnica. Zato inzistiramo na tome da radimo isključivo s lokalnim proizvođačima"
    19. lipnja 2025. 18:46
  • Jere je vrsni matematičar. Priprema se za znanstvenu karijeru, drži besplatne repeticije djeci Maestrala. "U Hrvatskoj obrazovani ljudi nemaju veliki prostor za napredak"
    Jere je vrsni matematičar. Priprema se za znanstvenu karijeru, drži besplatne repeticije djeci Maestrala. "U Hrvatskoj obrazovani ljudi nemaju veliki prostor za napredak"
    20. lipnja 2025. 00:43
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
  • Cjenik-Izbori
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.