TJEDNA PROGNOZA VREMENA Za nama je tjedan meteoroloških ekstrema. Novi donosi bolje vijesti

Bez obzira na povoljnije vremenske prilike u odnosu na prošli tjedan, i dalje će povremeno biti i kiše i juga


Gotovo da nema dijela Dalmacije u kojem do sada nije pala prosječna mjesečna količina oborina, a osobito je u Zagori ta vrijednost 2 do 3 puta premašena.


Oborine od početka mjeseca (Pljusak.com)

Za nama je tjedan pun meteoroloških ekstrema o kojima smo detaljno izvještavali, a dovoljno je reći da je cijeli tjedan bio u znaku juga koje je u tri dana bilo olujno, da je zabilježena rekordna razina mora u Splitu i Pločama te da je izmjeren najviši val od početka mjerenja i to kod Dubrovnika.

Dok je listopad bio sunčan i topao, studeni je “nadoknadio” svu oborinu koja nije pala toga mjeseca, a osobito kišovito je bilo zadnjih 7 dana.

Dobra je vijest da će novi tjedan donijeti znatno manje meteoroloških upozorenja, manje kiše, manje vjetra, a hladnoće i dalje nema na vidiku. Ipak, bez obzira na povoljnije vremenske prilike u odnosu na prošli tjedan, i dalje će povremeno biti i kiše i juga.

Za nama je oblačna noć koja je mjestimice donijela nove obilnije oborine. Dan će ipak proteći u znaku djelomičnog, a u većini predjela i suhog vremena. Puhat će umjereno do pojačano jugo, osobito u drugom dijelu dana. Iako će i dalje biti natprosječno toplo, ipak će biti nekoliko stupnjeva svježije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama od 12 u Zagori do 18°C ponegdje na jugu Dalmacije.

Utorak donosi vrlo promjenjivo vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a tek povremeno će biti malo kiše. Kasno navečer na jugu Dalmacije jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru su mogući i vrlo jaki udari. Najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.Srijeda i dalje vrlo promjenjiva. Iako će biti sunčanih razdoblja, i dalje će biti kiše, ponegdje i pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab vjetar promjenjiva smjera i bit će tek malo svježije u odnosu na utorak.

Poluoblačno će biti tijekom četvrtka. Osobito još ujutro može biti malo kiše, više na moru i uz obalu, a manje u Zagori. Prema kraju dana je moguće djelomično razvedravanje. Veći dio dana vjetar će biti slab, sredinom dana prolazno će biti juga. Temperature zraka neznatno više.

Petak donosi djelomično sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Vjetar će biti slab, navečer će zapuhati slabo jugo. Jutro i večer malo svježiji, danju većinom od 14 do 19°C.

Prognostički modeli još nisu usuglašeni oko vremenskih prilika za dane vikenda. Ipak, izvjesno je da nadolazeći vikend neće biti nestabilan kao vikend za nama. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a na moru će zapuhati jugo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime