Tisuće ljudi na prosvjedu poduzetnika u centru Zagreba: “Dajte nam da radimo”

Prosvjednici nose transparente s natpisima "Dajte nam da radimo" i "Vratite PDV na 13%"


Danas u 10 sati počinje poduzetnika i ugostitelja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Akciju je pokrenula Udruga Glas poduzetnika.


Akciju je pokrenula Udruga Glas poduzetnika, a isplanirali su je kako bi upozorili na neujednačenost epidemioloških mjera i na nedovoljne gospodarske mjere za firme pogođene koronakrizom.

Poduzetnici danas na Trgu. Oreščanin: Ovaj prosvjed nije protiv epidemioloških mjera

Sve je dobilo dodatnu dimenziju nakon represije nad nekolicinom poduzetnika i ugostitelja koji su u znak protesta u ponedjeljak otvorili svoje lokale, što je kulminiralo pritvaranjem vlasnika teretane Andrije Klarića.

“Dosta nam je nepravde koju poduzetnici trpe od početka krize, dosta nam je najvećih poreza u Europskoj uniji, dosta nam je dvostrukih mjerila i dosta nam je diskriminatornih odluka. Zašto Hrvatska ne bi bila zemlja puna mogućnosti, pravde, prilike za rad i blagostanja. Smatramo da imamo sve što je potrebno kako bismo bili prosperitetna i konkurentna zemlja, ali vrijeme je da Vlada Republike Hrvatske konačno posluša stručnjake i poduzetnike”, navode u pozivu.Transparenti na prosvjedu

Prosvjednici nose transparente s natpisima “Dajte nam da radimo” i “Vratite PDV na 13%”, piše Index.

Uskoro opširnije…Vlasnik teretane stigao na prosvjed: “Pečatili su mi teretanu sa suzama u očima”

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime