Podijelite

Na tiskovnoj konferenciji koja je počela u 11 sati udruga Naš Hajduk predstavioje  i najavio detalje natječaja za idejno rješenje tematskog parka na Poljudu u kojem će se naći imena sudionika i donatora akcije Za sva vrimena!

O detaljima provedbe natječaja, načinu odabira konačnog rješenja te cjelokupnom procesu realizacije govorili su voditelj projekta otkupa Tomislav Mikulić i tajnik Udruge Ivan Rilov, a predstavljeni su i članovi stručnog žirija:

  1. Ivan Rilov, dr. med., tajnik Udruge Naš Hajduk
  2. Slaven Marasović, dipl. ing. geod., predsjednik NO-a HNK Hajduk Split
  3. Ivica Mitrović, dr. sc., Umjetnička akademija u Splitu
  4. Tonči Čerina, dipl. ing. arh.
  5. Branko Franceschi, povjesničar umjetnosti, ravnatelj Galerije Umjetnina Split
  6. Maša Milovac, produkt dizajner, predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD)
    7. Dujam Ivanišević, dipl. ing. arh.
    8. Dragan Žuvela, dipl. ing. arh., predsjednik Društva arhitekata Splita (DAS), zamjenik

Tematski park će se nalaziti pored fan shopa i ulaza u službene prostorije kluba.

– U parku će se naći, po našoj procjeni, naći 5000 imena – rekao je Tomislav Mikulić i nastavio:

– Tražimo interaktivno i suvremeno rješenje, rješenje koje će postati prepoznatljivo za navijače i turiste. Dakle, želimo da to postane jedna razvojnica Splita tako da se svi žele doći tu slikati. Natječaj traje 45 dana kada se otvara u drugu fazu koja bi trajala maksimalno 20 dana.

Jučer smo pustili informacije oko same lokacija. Ova čestica je zelena površina u vlasništvu Grada Splita. Zato je bila pogodna za izbor, ali presudila je činjenica da želimo ulaz u klub napraviti reprezentativnijim nego što je sada. To neka bude snažna poruka o uređenosti kluba. Ukupan nagradni fond je 60 tisuća kuna – kazao je i dodao da će presudnu ulogu u odabiru rješenja imati stručni sud.

– Volio bih da rješenja prenesu silinu emocije – naglasio je Ivan Rilov.

– Ja samo mogu pitati što može biti čovjeku zanimljivije od izazova u životu. Zbog toga ja ne pozivam ljude da se uključe u ovaj natječaj ako smatraju da imaju što predložiti. Ja ih izazivam da pokušaju dati rješenje koje će na najbolji mogući način uspjeti prenijeti emociju koja se veže uz Hajduka, kazao je Rilov.

– Podržavam ovaj transparentan model koji izlazi iz priče sporta. Iz pozicija struke je izazovan zadatak, tražit će multidisciplinarne timove: od arhitekata, dizajnera, likovnih umjetnika, sociologa… Pozvao bih što više kolega i kolegica da se prijave na natječaj – kazao je Ivica Mitrović.

Dragan Žuvela komentirao je izjave nekih političara : – Unatoč “mantranju” političara o tome da je natječaj skup, on ipak najbolje rješenje” – kazao je.

Ovaj natječaj nastavak je projekta Za sva vrimena u kojem navijači Hajduka svojim donacijama otplaćuju stečenih 24,53% dionica Kluba.

Informacije o projektu i natječajna dokumentacija dostupna je na stranicama Udruge – www.nashajduk.hr .Podijelite