Tek su krenuli u školu, a već problemi: Neki učenici pokazuju simptome, ali pripisuju to virozi, ne testiraju se

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan u N1 Studiju uživo komentirala je povratak osnovnoškolaca na nastavu te s kojim su se problemima susreli nastavnici i roditelji


“Prve informacije su da ništa ne može nadomjestiti nastavu u učionici”, rekla je Ana Tuškan za N1 komentirajući prve reakcije nakon što su se od danas i viši razredi osnovnih škola vratili u klupe.


“A problema ima već prvi dan. Učenici i roditelji javljaju da, kad se popisuje broj učenika u samoizolaciji, često je to nula iako neki učenici pokazuju simptome koronavirusa, no ne idu na testiranje nego to pripisuju običnoj virozi. Postavlja se pitanje zašto se ministarstvo jasnije ne oglasi kao i što je s cijepljenjem zaposlenika. Ministar tvrdi da su u prioritetnoj skupini, ali ne vidimo razlog zašto se ne požuri staviti ih među prioritetne skupine. A treba raditi i na zapošljavanju pomoćnog tehničkog osoblja kojeg još nedostaje”, dodala je.

Potvrđuje da je povratak u školske klupe najbolji model obrazovanja, no pojedinci su i dalje neodgovorni.

“Naravno da je povratak u klupe najbolji model, no nisu dovoljno jasne i precizne mjere. Sad je odluka na lokalnim stožerima, a ne obavlja se dovoljno testiranja. Ako djeca pokažu simptome, pojedinci moraju biti odgovorni i obratiti se liječnicima opće prakse. Ako ne budemo imali zdravstvene uvjete, a u centru Zagreba i na drugim potresom pogođenim područjima problem su i sigurnosni uvjeti, normalno je da postoji bojazan i roditelja i zaposlenika”, istaknula je Tuškan.

Informacije o povratku svih srednjoškolaca u škole nema: “Učenici se žele vratiti, vidjet ćemo situaciju iza 15. veljače. Čini se da se iz obraćanja ministra Fuchsa vidi da oni sad čekaju što će biti s osnovnim školama, hoće li se korona proširiti ili ne, pa će na temelju toga donijeti odluku.”

Ističe da se zbog pandemije premalo pažnje daje reformi obrazovanja. Učenici su preopterećeni sadržajem, koji se u drugim zemljama konstantno prilagođava, upozorava Tuškan.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
3
Grrr
1
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime