Svim makarskim osnovcima besplatni udžbenici: “Briga za djecu i mladež jedan je do naših prioriteta”

Nove mjere na poboljšanju socijalne i demografske slike grada

Prvog dana školske godine 2018./2019. sve učenike makarskih osnovnih škola u školskim klupama će dočekati besplatni udžbenici za koje je Grad Makarska u proračunu osigurao 800.000,00 kuna. Uz Grad Makarsku, dio troškova bit će pokriven iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije.


Odlukom koju je donio gradonačelnik Jure Brkan, uz udžbenike, obuhvaćene su i radne bilježnice i zbirke zadataka za koje će postupak javne nabave provesti Grad Makarska, a temeljem dostavljenih podataka od škola.

Odluka o besplatnim udžbenicima u gradu Makarskoj donesena je po prvi put i još je jedna u nizu mjera kojom gradska vlast u posljednjih godinu dana sustavno radi na poboljšanju socijalne i demografske slike grada. Naime, početkom godine izmijenjena je odluka o socijalnoj skrbi i povećan prihod koji je uvjet za dobivanje socijalne pomoći, povećane su iznosi i broj stipendija za studente, a već prošle godine korigirana je dotadašnja odluka o sufinanciranju udžbenika kojom je smanjen iznos koji izdvajaju roditelji.

-Briga za djecu i mladež jedan je do naših prioriteta, a besplatni udžbenici predizborno obećanje koje na moje veliko zadovoljstvo ispunjavamo. Prošle godine nismo bili u mogućnosti, ali smo zato povećali sredstva za sufinanciranje knjiga i na taj način bar malo olakšali roditeljima. Uz osigurana sredstva iz proračuna Grada Makarske i proračuna Splitsko-dalmatinske županije, ove smo godine uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju i prvi put roditelje lišili briga oko nabavke i kupnje knjiga – komentirao je gradonačelnik Jure Brkan.

Kako pojašnjavaju u gradskoj upravi, udžbenici, radne bilježnice i zbirke zadataka učenici će u rujnu preuzeti u školama koje se obvezuju obaviti sve poslove u vezi povrata, pohrane i sačinjavanja popisa korisnika kojima su dodijeljeni.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime