Kako drugačije započeti ovu godine već trailom po Svilaji koja je trkačima bila manje više stran pojam, međutim ovom utrkom smo tome odlučili stati u kraj. Staza nije zahtjevna tako da ljepote Svilaje mogu iskusiti i stari i mladi, a nema ni limita tako da svoje guštanje u prirodi možete iskusiti maksimalno lagano i opušteno. Da stvar bude još bolja, i ove godine dio iznosa od startnina ćemo izdvojiti i donirati u humanitarne svrhe.

Organizator: KAS Cetina Adventure iz Sinja

Pokrovitelji: Mesna industrija braća Pivac i Planinarsko društvo Svilaja – Sinj

Datum održavanja utrke: 02.02.2019.g.

Vrijeme starta utrke: 10:00 h

Start/cilj: Planinarska kuća „Orlove Stine“ (1065 mnv), cca 20 kilometara od Sinja.

Planinarska kuća će biti ugrijana te će se u njoj natjecatelji moći presvući i po potrebi ugrijati.

Za sve sudionike utrke smo također pripremili topli obrok i piće (toplo ili hladno).

Startnina: startnina je 10 kuna od čega ćemo za svaku vašu uplatu startnine 5 kuna donirati u humanitarne svrhe s tim da sudionici mogu udijeliti i veći iznos startnine ukoliko to žele (u tom slučaju se ostatak iznosa koji je iznad 5 kuna donira, npr. za uplatu startnine od 20 kuna, mi doniramo 15 kn, itd.).

Prijave: ove godine moći ćete se prijaviti online preko stranice štoperica.live (online prijave će biti otvorene 7 dana prije utrke), a možete se prijaviti i neposredno prije starta utrke, dođite minimalno 30 – 45 minuta prije starta utrke. PRIJAVE ZA KATEGORIJU “DJECE DO 15 GODINA” SU NA DAN UTRKE.

Nagrade:
Kategorija odrasli:
• 1, 2 i 3 mjesto u m/ž kategoriji
Kategorija djece:
• 1, 2 i 3 mjesto u m/ž kategoriji djeca do 15 god.

Potrebna oprema: mobitel

Nastup maloljetnih osoba: Napominjemo da maloljetni natjecatelji mogu nastupiti, ali uz ispunjenu zahtjevnicu od strane roditelja koju ćete dobiti na samom startu.

Kontakt broj: 092 221 9514, Roberto Živaljić

U slučaju lošeg vremena (kiša, snijeg) utrka će se odgoditi.

Opis utrke:
Duljina staze: 7 km
Ukupan uspon: 300 m
Cijela staza se može pretrčati unutar 40 minuta dok je oni koji bi se željeli prošetati mogu obići unutar 2 sata.
Staza je kružnog karaktera, sastoji se većinom od planinarskih staza i manjim dijelom od makadama. Diljem staze pružaju se prelijepi vidici s pogledima prema vrhovima Svilaje s jedne strane i prema jezeru Peruća s druge strane.

Kako do nas?
Planinarski dom se nalazi približno 20 kilometara od Sinja. Do doma se dolazi tako da se od Hrvaca asfaltiranom cestom na križanju skrene lijevo prema Zelovu. Kada se dođe u Zelovo, na križanju skrenuti desno asfaltiranom cestom prema Gornjem Ogorju i nakon 2,5 kilometara na prijevoju opet desno na makadamsku cestu kojom ima 3 kilometra do doma.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime