Svi su poludjeli za špagericama: Evo kome zapravo stoje!Ulaskom u, za mnoge najljepše godišnje doba ljeto, počinje i sezona špagerica, koje desetljećima ne silaze s modnog trona. Nekako nisu uvijek u prvom planu, ali su sveprisutne, i mnogima predstavljaju idealan par obuće za vruća ljeta u gradu ili na moru. Tako je i ovog ljeta, kad špagerice, koketirajući s ostalim modnim trendovima postaju must have komad koji treba odabrati u skladu sa stilom kojeg nosite ali i oblikom stopala. Sve s ciljem izbjegavanja ružnih natisaka, efekta ‘krafnice’ koja se prelijeva uz rub gornjišta. A i nije svejedno odaberete li ravne ili povišene, platnene i mekane ili tvrđe od impregnirane tkanine.

Kojih 5 modnih savjeta trebate, kako biste odabrale idealne špagerice?

  1. Oblik špagerice i vaše stopalo- taj spoj mora biti savršen jer jedino na taj način ćete špagerice nositi cijelog ljeta tepajući im kako su mekane kao šlapice. Evo na što paziti! Kakvo je vaše stopalo- usko ili široko. I jedno i drugo može stvarati problem kad je odabir ovakve obuće u pitanju. Zato prvo pogledajte kako vam izgleda špagerica u vašoj veličini! Ukoliko vam se čini da uska (a vi imate i usko stopalo) krenite s isprobavanjem. S prvim vizualnim testom gotovo nikad ne griješimo. Kako ćete prepoznati široku špagericu? Najbolji način je pogledati gazište. Ukoliko je šire od vašeg unutrašnjeg obrisa stopala, riječ je o širem modelu obuće. I kod uskog i kod širokog stopala prilikom obuvanja morate paziti da špagerica u svojoj širini dodiruje vaše stopalo. Podvlačimo dodiruje- posebno ako je riječ o širim stopalima. Ukoliko ste špagericu jedva navukle, nakon nekoliko sati na nogama rubovi će se bolno urezati u stopala.
  2. Ugodite ristu jer upravo zbog njega cipele počinju žuljati.  Evo savjeta- što je rist viši to neka budu pliće špagerice. No, isto tako pazite da ‘kapica’ špagerica lijepo sakrije prstiće.
  3. Gdje su vam prstići? Kad smo kod prstiju, pazite da se njihov obris ne vidi na vašim špagericama, posebno to vrijedi za palac. Razlog je vrlo jednostavan, nakon nošenja, na tom dijelu će se stvoriti pregib (točka) koji će narušiti ljepotu vašeg novog para obuće.  Ukoliko vam špagerice pristaju ‘kao salivene’, a problem stvara prst, potražite isti model u drugačijem dizajnu.
  4. Pazite na stil! Klasične špagerice najbolje pristaju uz boho, ali njihova popularnost pretvorila ih je u omiljen modni začin različitih kombinacija. Upravo zato su ‘posute’ kamenčića, zakovicama, ukrašene vezom, napravljene od kombinacije tkanina.
  5. Važna je boja! Ovaj ćete modni savjet najbolje testirati ako obujete žućkaste špagerice na bose noge (a imate žućkastu boju puti i žuti podton). Ukoliko ste pomislile da nešto mekanije niste obule, a eto ne stoje vam- hitno promijenite boju! Tamno plave, zelene, lila (znači obuća hladnih boja) pristajati će vam kao salivene! Za sve one koje su sad pogledale svoje noge i pomislile koju boju špagerica odabrati evo ukratko pravila- imate li crveni podton (naglašene kapilare) birajte hladnije tonove,  dok će žene svijetle puti i zelenkastog podtona odlično izgledati u toplim bojama.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime