U ponedjeljak neće biti konstituirano Gradsko vijeće Splita? Puljak: “Split je u ozbiljnim problemima”

"Do sljedeće sjednice u zakonskom roku dogovorit ćemo okvir suradnje", rekao je Puljak

Ivica Puljak

Gradsko vijeće Splita ipak sutra neće biti konstituirano kao što je nedavno najavljivano, javlja Index.


Nakon niza razgovora sa svim opcijama koje su zastupljene u novom sazivu vijeća, izuzev HDZ-a i HGS-a Željka Keruma, gradonačelnik Ivica Puljak za Index je rekao:

“Split je u ozbiljnim problemima nakon toliko godina vlasti koja se nije brinula o javnom interesu. Nastavljamo razgovore kako bi dodatno učvrstili model suradnje pet političkih opcija u Gradskom vijeću, za što nam je potrebno nešto više vremena. Do sljedeće sjednice u zakonskom roku dogovorit ćemo okvir suradnje koji će garantirati da možemo krenuti s realizacijom projekata na dobrobit svih građana.”

Većinu u Gradskom vijeću trebali bi činiti Puljkov Centar, koalicija Pametno za Split i Dalmaciju-Možemo-Nova ljevica, SDP, MOST te nezavisna lista Tomislava Mamića i Branke Ramljak. Nedavno se činilo da su postigli dogovor, spominjalo se i da će navedene opcije, izuzev Centra, imati po godinu dana predsjednika Gradskog vijeća, a prvi je trebao biti Jakov Prkić iz Pametnog.

No, potom su MOST-ovi vijećnici javno zatražili da međustranačka suradnja bude preciznije dogovorena, pa su razgovori vraćeni nekoliko koraka unatrag.

Iz Puljkova Centra poručuju: “Vijeće neće biti konstituirano sutra, nego će se nastaviti razgovori u vrlo konstruktivnom tonu.”


Vidjet ćemo.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
13
Hagić
4
Hmmm
14
Plač
2
Grrr
13
Molim?
3

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime