Supetar nikad spremniji za početak sezone: Gradi se novo parkiralište i pješačka zona u luci

Radi se i na novoj prometnoj regulaciji, kako bi se rasteretilo područje trajektne luke

Nakon izmještanja benzinske postaje na povojniju lokaciju, u Supetru su krenuli radovi uređenja parkirališta i taksi stajališta.


– Ova investicija će Supetar stajati između 900 tisuća i milijun kuna s novom regulacijoom prometa, koja je zasebna. Dobit ćemo novo parkiralište od 30 parking mjesta i 9 mjesta za taksiste. Promet koji je dosad bio na ulazu u trajekt ćemo izmjestiti i napraviti pješačku zonu, da se olakša izlaz iz trajekta. Dosad je tu bila velika gužva, pa smo odlučili taj dio raščistiti.- kazala je za Dalmacija Danas gradonačelnica Supetra Ivana Marković. Dodala je kako se radi i na izmještanju garaže Autotransa koja je nasuprot, čime bi se dodatno oslobodio prostor za adekvatan pristup luci.

Paralelno teku radovi za uređenje gradskih površina, poput uređenja nogostupa i asfaltiranja cesta,  na što će Grad Supetar potrošiti dodatnih milijun kuna, a završetak radova se očekuje do kraja travnja.

Krajem ožujka u Supetru je manifestacijom “Biser mora” službeno otvorena sezona, a gosti su već počeli pristizati u značajnom broju, što se povoljno odrazilo na gradsku blagajnu.

– Ukupan prihod ostvaren u prva tri mjeseca 2018. iznosi 6.521.713 kuna te je za 24,5 posto veći u odnosu na godinu prije. Rashodi su veći za 5,9 posto te iznose 4.623.046 kuna. Višak prihoda nad rashodima iznosi 1,9 mil kuna za razliku od 866 tisuća kuna iz prethodne godine. Višak prihoda se prebacuje na pokriće ostvarenih gubitka iz ranijih godina do njegovog zatvaranja. – kaže Marković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0