SUMNJIVA OBNOVA NAKON RATA DORH istražuje: “Pripadnici krim-policije izuzimaju dokumentaciju”

Dosad su obišli 12.000 objekata


Državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao poslijeratnu obnovu u Banovini.


– Ono što mogu reći da pripadnici krim-policije provode terenske izvide, izuzimaju dokumentaciju u interesu istrage. Nadamo se da ćemo, kada završi istraga dobiti odgovore na sva ona pitanja koja zanimaju i nas kao Republiku Hrvatsku, ali i širu javnost – kazao je Mažar.

Odgovorio je i na pitanje je li njega netko kontaktirao i imaju li oni u uredu određene podatke koji bi mogli pomoći.

– Krim-policija provodi izvide, izuzimaju dokumentaciju, odnosno svu dokumentaciju koja je na raspolaganje. Moramo reći da je u ono vrijeme postojalo Ministarstvo obnove i razvitka koje je imalo tu dokumentaciju, ona se nalazi u digitalnom obliku kod nas. Dok u arhivima stoji sve drugo. Sve što bude potrebno i što bude postojalo će se dati i već se daje – kazao je Mažar.

Pregledano 12.000 objekata

Otkrio je da su statičari dosad obišli 12.000 objekata.

– S informacijama koje dolaze s terena možemo reći da je možda čak i cijela ova priča, nažalost sada tragična, možda bude malo i pozitivnija što se tiče toga broja – kazao jeNa pitanje kakvo je stanje vojarne odakle su danas evakuirani štićenici doma za starije, odgovorio je da su se pojavile pukotine zbog kojih treba provesti dodatne izvide.

– Štićenici su izmješteni na sigurno u domove u Ličko-senjskoj županiji, u Karlovcu, Ogulinu i Gospiću i na taj je način to riješeno – rekao je. Otkrio je da je ukupno na raspolaganju 207 državnih stanova za zbrinjavanje.

– Od toga 44 stana su kompletno opremljena sa svime za normalan život. Ne mislim samo na krevete nego i na posteljinu, higijenu i posuđe. Već smo uselili devet obitelji, kako u Petrinji i Sisku tako i u Zagrebu. A sutra imamo jedno useljenje u Sisku – rekao je.

– Privremeno stambeno zbrinjavanje će moći koristiti sve dok njihove kuće ne budu ponovno napravljene i neće snositi nikakve troškove. Njih će snositi Hrvatska – zaključio je Mažar.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime