SUKOB BBB-a i GROBARA U Vukovaru ozlijeđeno šest osoba, policija objavila detalje

Po tvrdnjama građana u tučnjavi između BBB-ovaca i Grobara sudjelovalo je 20-ak osoba, a u sukobu su se koristile baklje, palice i drugi predmeti

U navijačkom sukobu koji je izbio jučer oko 19 sati u Vukovaru ozlijeđeno je šest sudionika tučnjave kojima je pružena liječnička pomoć u vukovarskoj Nacionalnoj memorijalnoj bolnici, izvijestila je policija.


“Sukobilo se oko 20-tak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje. Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje”, navode iz policije.

Policija je brzo reagirala

Na Vijencu Kneza Branimira, u blizini ugostiteljskog objekta u toj vukovarskoj ulici, oko 19 sati, sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, odnosno sukobili su se pripadnici navijačke skupine BBB i pripadnici navijačke skupine Grobari.

Policija poručuje da su brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju.

“U posljednjem razdoblju preventivno smo s većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima”, navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

“Bili smo spremni jer znamo za turnir u malom nogometu koji BBB-i organiziraju tijekom vikenda u Vukovaru i zbog kojega imamo brojne pozive građana“, rekao je Indexu glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.


Koristile su se baklje, palice…

Po tvrdnjama građana u tučnjavi između BBB-ovaca i Grobara sudjelovalo je 20-ak osoba, a u sukobu su se koristile baklje, palice i drugi predmeti.

Podsjetimo, najnoviji incident dolazi svega par tjedana nakon što je skupina BBB-a na parkiralištu u Vukovaru napala dvojicu mladića srpske nacionalnosti. Policija je naknadno pronašla kombi zagrebačkih registracija.Policija se kasno navečer oglasila i priopćenjem

“U Vukovaru, Vijenac Kneza Branimira, u blizini ugostiteljskog objekta u toj ulici, 18. lipnja 2020. godine oko 19 sati, sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, odnosno sukobili su se pripadnici navijačke skupine BBB i pripadnici navijačke skupine Grobari.

Prema podrobnije prikupljenim saznanjima sukobilo se oko 20 pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje.

Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli s mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje.

Sukob je za posljedicu imao ozljeđivanje te je do sada za 6 sudionika osigurana liječnička pomoć u OŽB Vukovar.

Medicinska obrada u OŽB Vukovar je u tijeku za 3 sudionika (od 6 ukupnih), nakon čega će biti poznate i vrste te težine ozljeda za sve ozlijeđene.

Policija će mjesto događaja obraditi očevidom.

Slijedi utvrđivanje činjeničnog stanja u okviru kriminalističkog istraživanja, nakon čega ćemo moći detaljnije izvijestiti.

Smatramo potrebitim naglasiti da smo brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju sukoba jer smo u posljednjem periodu preventivno s većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima.

I večerašnjom reakcijom smo pokazali da ćemo energično i nedvojbeno postupati u bilo kakvim nedozvoljenim nasilnim događajima te ćemo svojim aktivnostima jamčiti mir i sigurnost svih građana, pa tako i građana Vukovara”, stoji u priopćenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime