U Rimu je održan 43. Kongres Uefe, na kojemu su održani i izbori za Izvršni odbor, a dosadašnji član Davor Šuker, predsjednik HNS-a, dobio je novi četverogodišnji mandat.

Šuker je prvi puta izabran 2015. godine, a u četvrtak je između deset kandidata izabran na jednu od osam pozicija, s čak 47 glasova od 55 zemalja članica (53 važeća listića).

Također, novi mandat na čelu UEFA-e dobio je Slovenac Aleksandar Čeferin, koji će obnašati dužnost predsjednika do 2023. godine.

Hrvatsku su delegaciju na rimskom Kongresu uz predsjednika Šukera činili i izvršni direktor Damir Vrbanović te voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u Ivančica Sudac.

“Zahvaljujem svim europskim savezima koji su mi pružili tako veliku podršku i izrazili povjerenje ponovnim izborom u Izvršni odbor Uefe. Drago mi je što su prepoznali moj rad u protekle četiri godine i ponosan sam što kao Uefin dužnosnik mogu pomagati nogometu. Istovremeno, čestitam Aleksandru na izboru za predsjednika, nastavit ćemo u sljedećem razdoblju štititi i razvijati europski nogomet na svim razinama”, rekao je Šuker nakon re-izbora.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime