Drugog dana suđenja Filipu Zavadlavu (25) pročitani su iskazi nekoliko svjedoka, a pred Županijskim sudom u Splitu saslušano je nekoliko svjedoka.

Između ostalih, ispitan je prvi susjed obitelji Zavadlav koji je bio svjedok samog uhićenja Zavadlava nakon masakra u Varošu.

Dva dana prije nezapamćenog zločina Damir Šolić, prvi susjed obitelji Zavadlav, u zgradi je susreo Filipa, pozvao na ručak jer je vidio da je poprilično tih, zbunjen i rastrojen. Tijekom ručka mu je čak ponudio da ga odvede na psihijatriju splitske bolnice, ne bi li mu se pružila pomoć, no ovaj je to odbio.

Pokazao mu je nekoliko tableta koje pije i rekao mu da se osjeća malo bolje.

Isti svjedok dva dana poslije otišao je gledati rukometnu utakmicu u Borsalina. Tamo je zatekao Stanislava Zavadlava, a u međuvremenu je čuo da se dogodila pucnjava. Shvatio je da se govori o Filipu, a nemalo se iznenadio kada su u jednom trenutku u taj kafić ušli Filip i njegov otac, te još jedan čovjek za kojeg je kasnije doznao da je socijalni radnik.

Kako kaže svjedok, “osjećao sam potrebu uvjeriti se je li taj strašni zločin o kojem se priča zaista počinio mladić koji je kod mene sjedio na ručku dva dana ranije”.

Šolić je izašao ispred kafića u trenutku kada su iz njega izašli Filip i njegov otac. Pitao ga je: “Filipe moj, što si učinio, ubio si tri čovjeka?” Na to mu je Filip odgovorio, kako navodi svjedok: “Pa nisan ja to učinio”, iako je u tom trenutku djelovao rastrojeno.

Pogledajte video izjavu odvjetnika Branka Šerića nakon suđenja:

USKORO OPŠIRNIJEKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime