SUĐENJE ZA STRAŠNO UBOJSTVO U OMIŠU Ringwald bosonog, ušao sa šubarom na glavi: “Sumnjate u pristranost ovog suda?”

Ringwald je kazao da ne razumije optužnicu, da je inscenirana i podmetnuta


Na splitskom Županijskom sudu započelo je suđenje trojici optuženih za likvidaciju Karmelina Fistanića.


Kako je i očekivano, počelo je čitanjem optužnice Rene Laure, potom su se svi optuženi izjašnjavali o optužnici.

Stipe Ringwald, koji je inače ušao u sudnicu bos i sa šubarom na glavi, je kazao da ne razumije optužnicu, da je inscenirana i podmetnuta i da nije u skladu s rezultatima dokaznog postupka. Kazao je da on kao čovjek ne može biti na dva mjesta odjednom, ali  onda je prekinut jer je to već iznošenje obrane. Jerko Pirić i Vlado Zolota su kazali da se ne osjećaju krivima prema optužnici.

Vlado Zolota je dodao da mu se nanosi velika nepravda i sramota, da nema nikakve poveznice s postupkom. Krenuli su prijedlozi stranaka, branitelji Boris Majić, Doris Košta i odvjetnik Milošević iznijeli su brojne dokazne prijedloge. Tražili su da se niti jedan od dokaza koji su već obavljeni tijekom tužilačke istrage, kako je naglasila Košta, da se ponovno izvode, očigledno imaju sumnje u zakonitost dokaza, ispravnost njihovih navoda. Čak je Košta rekla da pridržava pravo da posegne i za zaštitom prava branjenika za poštenim suđenjem.

Sutkinja Ivona Rupić je pitala: “Sumnjate u pristranost ovog suda?”. Košta je odgovorila: “Da!” Na to je odgovorila sutkinja “Hvala!” u ironičnom tonu i nastavila s glavnom raspravom.

Danas su trebale biti ispitane dvije svjedokinje, sestra ubijenog Karmelina Fistanića koja je zamolila da je se ne poziva zbog stresa kojem je izložena. Djevojka Verica Jukić je došla, ali kako se odužila rasprava, odlučeno je da će se ispitati u nekom drugom terminu.Kreće suđenje Ringwaldu: Je li trojac organizirao i izvršio egzekuciju Karmelina Fistanića?

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
6
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
12
Molim?
8

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime