Zvjezdano selo Mosor je i ovog proljeća organiziralo izvanučioničku nastavu za studente Filozofskog fakulteta u Splitu. U programu je sudjelovalo desetak studentica pete godine učiteljskog studija, a u sklopu kolegija „izvanučionička nastava prirode i društva“. Vodila ih je izv. prof. dr. sc. Vesna Kostović-Vranješ.

U okviru ove nastave, studentice su najprije posjetile izvor rijeke Žrnovnice, gdje im je voditelj programa Male škole u prirodi i tajnik Zvjezdanog sela Mosor Tomislav Nikolić održao kraće predavanje o važnosti voda, te o biljnom i životinjskom svijetu na i u okolici izvora.

Slijedili su posjeti crkvi Sv. Jure na Gracu i crkvi Sv. Ciprijana u Gatima. Studenticama je u Gatima o povijesti Poljičke republike, poljičkom statutu, popima glagoljašima, kulturnom značaju sakralnih objekata i drugim osobitostima toga kraja rječito govorio profesor Bože Ujević, ravnatelj OŠ „Kamen-Šine“. Obilazak sakralnih objekata poljičkog kraja je okončan posjetom crkvi Sv. Klementa na mjesnom groblju u Gornjem Sitnom.

U završnom dijelu programa, studenti i njihovi voditelji su posjetili i zvjezdarnicu Zvjezdanog sela Mosor. Zbog oblačnog vremena nije bilo moguće provesti uobičajeno promatranje Sunca, već je za studentice upriličeno tek razgledavanje okolice panoramskim dalekozorom s terase objekta. Promatranje je vodio astronom-animator Zvjezdanog sela Mosor Zoran Knez.