STRAVA Korona među oboljelima od leukemije i drugih teških bolesti: U tjedan dana 15 zaraženih

Situacija je puno ozbiljnija


Na Odjelu hematologije KBC-a Zagreb, gdje se liječe teško bolesni pacijenti, prošlog tjedna dogodio se proboj koronavirusa.


“U razdoblju od 18.1 do 24.1. na Zavodu za hematologiju COVID-19 infekcija dijagnosticirana u 15 hospitaliziranih bolesnika”, potvrdili su RTL-u iz KBC-a Zagreb.

Međutim, iako smo u svom upitu KBC-u Zagreb tražili odgovore i na pitanje kakvo je trenutačno stanje zaraženih pacijenata i planira li se njihovo prebacivanje u KB Dubravu, na ta pitanja iz bolnice nismo dobili odgovore.

Situacija je puno ozbiljnija

S obzirom na to da su nam poslali podatke za prošli tjedan, dodatno smo ih upitali i ima li novozaraženih na odjelu ovog tjedna kao i znaju li kako je došlo do proboja virusa na odjel. Ni na ta pitanja nismo dobili odgovore pa ćemo ih objaviti ako ih dobijemo.

No, jedan od članova obitelji jednog od zaraženih pacijenata nam kaže da je situacija ipak puno ozbiljnija.

”Ovo što se dogodilo je strašno. Sestre su trčale na sve strane. Dolazili su u odijelima s nekim plinom na odjele, čistili hodnike. Pacijent mi je javio da se boji da nije slučajno došao Covid na odjel hematologije”, kazao je anonimno za RTL.hr član obitelji jednog od zaraženih pacijenata (podaci su poznati redakciji).Pacijentu je osoblje jednu noć, kako tvrdi, reklo da se čini da se na odjelu pojavio Covid.

”Taj dan kad mu je potvrđena korona, tu večer mi javlja da je došla doktorica kod njega i rekla mu ovim riječima: ‘Korona je ušla na Odjel hematologije i zasad imamo više od 30 pacijenata koji su zaraženi i ta brojka raste”, govori nam član obitelji zaraženog.‘Mo’š si misliti’

Pacijentu je zatim rečeno da će ići u podrum i ležati na hitno sastavljenom Covid odjelu. Govora o prebacivanju u Covid bolnicu, KB Dubravu nije bilo. Samo je prebačen u podrum.

Službeni odgovor KBC-a da na Zavodu za hematologiju ima samo 15 zaraženih, tvrdi nam izvor, nije istinit. ”Mo’š si misliti. To nije istina. To je sramota, da hematološki pacijent dobije Covid u bolnici. Oni su toliko imunokompromitirani da su njihovi životi ionako ugroženi. I način na koji sebe opravdavaju je takva glupost. Govore pacijentima da su oni donijeli Covid. Valjda ga toliko ima da ni sami ne mogu pratiti tko je pozitivan, a tko negativan”, ogorčeno nam govori član obitelji zaraženog pacijenta.

Odgovore KBC-a na ove navode objavit ćemo čim pristignu, prenosi RTL.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime