ŠTRAJK SE NASTAVLJA “Molim vas da istražite miješanje policije u popise prosvjednika. Smatramo da se radi o zastrašivanju”

"Pa recite je li tako loše u mandatu jedne vlade dobiti plaću veću za više od 20 posto" - rekao je premijer Plenković


Završili su maratonski razgovori predstavnika sindikata obrazovanja s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem, premijerovim savjetnikom Radovanom Fuchsom te posebnim savjetnikom premijera za društvena pitanja Zvonkom Kusićem u Banskim dvorima. Nastavak je to razgovora koji su predstavnici sindikata započeli u petak, a uslijedili su nakon velikog prosvjeda na Trgu bana Jelačića. U razgovorima sudjeluje i sindikat znanosti i visokog obrazovanja.


 

Mihalinec: Ne želim davati nikome lažne nade

– Pregovori se nastavljaju sutra, štrajk se sutra nastavlja normalno kao i do sada. Ako sad završimo pregovore ići ćemo na referendum. Molim vas da istražite miješanje policije u popise prosvjednika. Smatramo da se radi o zastrašivanju ljudi koji su u štrajku. Pomognite da se to otkloni, izjavio je nakon završetka današnjih pregovora Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Nije želio govoriti o detaljima pregovora kao i termin sastanka. Kaže, ne žele davati nekome lažne nade i “nenade”, javlja HTV.

Šprem: Očekujemo da Vlada plati dane u štrajku

Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja kazala je kako su razgovori bili iscrpljujući. Dodala je kako su dali svoj maksimalni doprinos da budu konstruktivni i da vode rješenju. “Koja su to rješenja znat ćemo sutra. Više je opcija na stolu i očekujemo da Vlada plati dane provedene u štrajku”, zaključila je.

Predstavnica sindikata iz Krapinsko-zagorske županije kazala je da im je policija odgovorila kako im je cilj bio doznati koliko će autobusa krenuti na prosvjed u Zagreb. Zatražili su informaciju je li se to događalo i u drugim županijama. Više odgovora trebali bi imati sutra.

Razgovara se o dodacima, ne i koeficijentima

Razgovori su počeli u 16 sati i nakon sat i pol napravljena je pauza. Neslužbeno doznajemo kako sindikati za sada ponudom nisu zadovoljni. O koeficijentima se, kaže izvor HRT-a- ne razgovara, već samo o dodacima. Ponuda je mala, dodaje. Sindikalisti kažu da sastanak nije pregovaračke nego konzultativne prirode jer Frka Petešić nema mandat s njima razgovarati o promjeni koeficijenata.

Plenković: Je li tako loše dobiti plaću veću za više od 20 posto?

– Kao predsjednik Vlade koja je povećala plaće već sada za 11,5 posto, povećat će se sigurno za još 6 i nešto. Pa to je 18,3 tijekom iduće godine plus još 2 zajamčenih od prije nekoliko dana. Još sada i razgovaramo, pa recite je li tako loše u mandatu jedne vlade dobiti plaću veću za više od 20 posto, izjavio je premijer Andrej Plenković u Osijeku gdje sudjeluje na 30. obljetnici osnutka gradskog HDZ-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime