U Hrvatskoj je u protekla 24 sata detektirano devet novih slučajeva zaraze koronavirsuom.

“U protekla 24 sata u Hrvatskoj imamo novih devet dijagnosticiranih bolesnika – rekao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Umrlo je novih četiri bolesnika, ukupno 59. u Koprivnici 37. godište, u Zagrebu ženska osobe 34. godište i dvije ženske osobe u Splitu. Svi su bolovali od teških bolesti, jedna osoba je bila na respiratoru.

Na respiratoru je 21 osoba, hospitalizirano 303, a oporavljenih 1.166.

Medijima se obratio i ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak. Prvotvno je komentirao nadolazeće parlamentarne izbore.

– Već 2 mjeseca komuniciramo situaciju s jednom novom vrstom zaraze, novim virusom, koji je zahvatio cijeloi svijet, dajemo vrlo precizne informacije kako organizirati život sve u cilju zaštite zdravlja i života, a sada smo ušli u novu fazu, fazu popuštanja u kojoj ovaj stožer ima i delikatniju ulogu. Iz dana u dan ćemo pratiti kako se situacija razvija, a sve s ciljem da se više ne vratimo u ona restriktivna rješenja, rekao je Božinović ne dajući odgovor na pitanje.

Komentirao je školu.

– “Mi radimo preporuke, imamo gotovu verziju, nismo ih još iskomunicirali s Ministarstvom, kad to napravimo, onda ćemo reći nešto više. Sutra ću to dati. U preporukama nećemo razraditi sve detalje i sve mogućnosti koje postoje.”, rekao je Capak, javlja Index.

Beroš je komentirao situaciju u splitskom domu.

– Sumnjam da mogu komentirati aktivnosti splitskog stožera. Mislim da bi trebali napraviti malu retrospekciju. Prošli tjedan je WHO rekao da je više od pola smrti u vezi s domovima. Sretan sam kao član stožera na sve naše rezultate, u vrhu smo obrane. Kako će biti surtra doista ne znam. Moramo biti spremni na sve. Sve što smo dosad radili radili smo promišljeno i željeli smo polučiti najbolji mogući rezultat. Radili smo ono što smo najbolje znali. Što se tiče transparetnosti, mislim da smo pokazali da jesmo transparentni, komentirao je Beroš ne dajući odgovor na konkretno pitanje o domu u Splitu.1 KOMENTAR

  1. Jesu li ovi dupelisci se otkrili do karaja, ma tko to Vas pita što će biti sa Školstvom , izborima ili bilo čemu. Vlado koja je legalno ? izabrana da Vas čujemo , da konačno kažete što se dešava ili se krijete kao i do sada , recite koliko milijardi se trebamo zadužiti da bi Vi i Vaši imali i dobro se mastite S r a m o t a

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime