Stoljetna procesija morem u Rogoznici

Procesija se obilježava već više od 240 godina od vremena kada je prema predaji ribar Tumburko lovio ribu na rtu poluotoka Gradina i ugledao neobičnu svjetlost

Jedinstvena duhovna tradicija, obilježava se ove nedjelje u Rogoznici. Radi se o svečanom povratku Gospine slike, koja je iz svetišta na Gradini u Župnu crkvu prebačena 2. srpnja na blagdan Gospe od kapelice.


Procesija je krenula u 9 sati iz Župne crkve i pratila je Gospinu sliku do obale gdje se slika ukrcala na Gospin brod koji su u jedinstvenoj procesiji plivajući i u brodicama pratili brojni vjernici.

Drugi dio procesije išao je kopnenim putem, a sve završio svečanom Svetom misom pored Kapelice na poluotoku Gradina, javlja Radio Dalmacija.

Procesija se obilježava već više od 240 godina od vremena kada je prema predaji ribar Tumburko lovio ribu na rtu poluotoka Gradina i ugledao neobičnu svjetlost. Kada se približio ugledao je svetu sliku koja prikazuje Djevicu Mariju u posjetu Elizabeti. Sliku je čak tri puta nosio kući, ali se ona na neobjašnjiv način vraćala uvijek na isto mjesto. Rogozničani su to protumačili kao Gospin znak pa su na tom mjestu podigli kapelicu u znak štovanja.

U zabavnom dijelu programa od 21:30 Turistička zajednica općine Rogoznica pozvala je sve na besplatni koncert Pučkih pjevača Kaštel Lukšić i klape Neverin.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0