STOGODIŠNJACI ČEKAJU RED Josip Manolić: “Svi trebamo čekati svoj red, mene još nisu zvali”

"Cijepljenje preko reda nije u redu"


Stogodišnji Josip Manolić, bivši hrvatski premijer, bivši Udbaš i i ‘otac’ hrvatskih obavještajaca, jedan je u nizu javnih osoba koje su danas osudile cijepljenje preko reda.


– To svakako nije u redu i ja se ne bih cijepio preko reda. Cijepljenje preko reda pretpostavlja da imaš neku vezu pa ćeš se cijepiti. To nije u redu jer svi trebamo čekati svoj red – rekao je Manolić, jedan od osnivača HDZ-a i nekad jedan od najmoćnijih ljudi u državi.
Na pitanje je li se on cijepio i je li se itko sjetio pozvati ga na cijepljenje zbog njegovih visokih godina, Manolić je za nacional.hr rekao:

– Nisam se cijepio i nitko me nije zvao da se cijepim. Kad dođe red na mene, cijepit ću se.

Prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa primio je Manolićev vršnjak, general Ivan Mišković Brk, bivši načelnik KOS-a i Titov specijalni savjetnik za sigurnost. Nisu ga kontaktirali obiteljski liječnici, već su mu prije nekoliko dana na kućni prag stigli predstavnici udruge koja skrbi o starijima od 90 godina, s naglaskom na osobe koji su ili blizu, ili su prešli sto godina.

Kako je nacional.hr doznao od obiteljskih prijatelja generala Miškovića, njega je u četvrtak cijepio obiteljski liječnik, nakon posjete predstavnika spomenute udruge, i to gotovo tri mjeseca nakon početka cijepljenja u Hrvatskoj.

Iako su nekada bili među najmoćnijim ljudima u državi, ova dvojica stogodišnjaka nisu išla preko reda. Nisu imali priliku ni naći se u situaciji da ‘nalete’ na viška doze cjepiva.Mišković Brk i Manolić zapravo spadaju u najrizičniju skupinu, koja je od početka trebala imati prednost pri cijepljenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
6
Hagić
0
Hmmm
4
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime