Ovih dana dosta se piše i najavljuje promjena vremena, no ovoga puta loša je vijest da od toga u Dalmaciji neće biti (gotovo) ništa. Zašto je to loša vijest?

Prije svega jer u dosadašnjem tijeku rujna, ako se izuzme prvi dan u mjesecu, uopće nije bilo kiše. Tako se nastavila velika suša koja već ozbiljno prijeti dalmatinskom maslinarstvu ove godine, a pogođene su i druge kulture. Rujan je inače peti najkišovitiji mjesec u godini, a ove godine osjećaj je kao da je srpanj! Ne samo zbog suše nego i nevjerojatnog niza vrućih dana.

Danas će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, a krajem dana tek ponegdje može biti neznatne kiše. Veći dio dana puhat će slab dnevni vjetar, a navečer stiže slaba do umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima. Danju vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 28 do 32°C.

Poluoblačno i suho bit će u petak koji će obilježiti bura. Ona će biti umjerena do pojačana, mogući su jaki udari, podno Velebita olujni. Bit će vrlo toplo i vruće, u najtoplijem dijelu dana od 28 do čak 33°C.

Očekivani najjači udari vjetra u petak

U subotu i nedjelju bura će oslabiti, zatim i prestati. Malo će osvježiti, osobito noću u Zagori. Danju u većini predjela vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 25 do 30°C.

Izvjesno je da će vrlo toplo biti i sljedeći tjedan, u drugom dijelu tjedna čak u mnogim predjelima i vruće. Službeno je, zadnja dekada rujna donosi – bablje ljeto!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime