STIŽE SOLIN WINTERFEST U mjesec festivalskih dana upoznajte kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu Solina

Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se drugu godinu zaredom organizira u Solinu, a koji kroz 4 različite teme

S iznimno  uspješnim turističkim rezultatima, porastom od 37 % u broju noćenja (64998) i 42 % u broju dolazaka (22 306) u 2017. godini u odnosu na 2016. godinu, iz TZ Grada Solina najavljuju manifestaciju “SOLIN WINTERFEST”  koja će se održati od 14. siječnja do 14. veljače 2018. godine na području grada Solina u organizaciji TZ grada Solina u suradnji s gradom Solinom.


Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim dionicima u kulturi i turizmu grada Solina.

Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se drugu godinu zaredom organizira u Solinu, a koji kroz 4 različite teme (VODA, MILOST, NASLIJEĐE I LJUBAV) prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života. Dakle osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina  kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 22 događanja (radionice, povijesne interpretacije,  tematski razgledi, plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, hotela President i Salona palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj. Detaljan program događanja dostavljamo u privitku ove objave.  Napominjemo kako je ulaz na sva događanja slobodan osim za događanja Abba party i Lovački party gdje je organizator Restoran Gašpić u suradnji s TZ grada Solina. Za događanja označena zvjezdicom potrebno je najaviti se u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem OŠ i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0