STIPE RINGWALD, OPTUŽEN ZA UŽASNU EGZEKUCIJU FISTANIĆA: “Istina je moja obrana, kako čovjek može biti na dva mjesta odjednom?!”

"Sve je inscenirano i podmetnuto", kazao je


– Ne razumijem optužnicu. Sve je inscenirano i podmetnuto, kako čovjek može biti na dva mjesta u isto vrijeme, deset ljudi me vidjelo tog dana u Šibeniku, to su nebuloze – ‘pobunio’ se Stjepan Ringwald (48) na samom početku suđenja u kojem je prvookrivljeni za likvidaciju Karmelina Fistanića (39) na cesti kod skretanja za Brzet, kilometar od središta Omiša, 9. studenog prošle godine.


SUĐENJE ZA STRAŠNO UBOJSTVO U OMIŠU Ringwald bosonog, ušao sa šubarom na glavi: “Sumnjate u pristranost ovog suda?”

Krenuo iznositi obranu

Umalo je Ringwald odmah krenuo iznositi obranu, no odvjetnik Boris Majić ga je ipak uspio zaustaviti, sugerirao kako bi ipak bilo bolje da kaže što ima na kraju postupka. Nekadašnji motociklistički as već pri ulasku u sudnicu je “najavio” kako ovo neće biti samo još jedno suđenje na Županijskom sudu u Splitu, s lisičinama na bosim nogama, kako već običava prolaziti kroz život, vunenom kapom na glavi te zanimljivom odjevnom kombinacijom aktivno je sudjelovao u raspravi. Htio je odmah predati neke dokumente koji će po njegovom mišljenju “sve rasplesti i dovesti do rješenja ovog sudskog postupka”, no papire tek mora poštom poslati sudu. Također smatra kako je istina njegova obrana, koja se sastoji od tisuću milijuna sitnih detalja. Sve skupa će ipak pričekati iduća ročišta, no zasad je Ringwald bio zadovoljan što su mediji u sudnici jer je upravo to bio jedan od njegovih prijedloga, da se naime rasprava snima… Kasnije je tijekom čitanja dijela dokaznog materijala odlučno otklonio bilo kakvu povezanost s drogom pronađenom u stanu njegove majke – kazao je kako ima šestomjesečnu zabranu prilaženja majci pa tako droga nikako ne može biti njegova.

Zolota je naglasio kako mu se nanosi velika nepravda

Jerko Pirić (35) te Vlado Zolota (49) također su kazali da se ne osjećaju krivim te će i oni svoje obrane iznijeti na kraju postupka. Zolota je naglasio kako mu se nanosi velika nepravda i sramota jer nema nikakve poveznice s cijelom postupkom. Ringwald se tereti da je u glavu i vrat nesretnog Fistanića ispalio šest metaka sa skutera Yamaha T-max, dok se ovaj nalazio na vozačkom mjestu parkiranog VW Pola s poluotvorenim prozorom. Pirić je sve organizirao, a Zolota je bio zadužen za podršku pri izvršenju zločina, smatraju na tužiteljstvu.

Obrana međutim smatra kako je golema većina dokaza pribavljenih tijekom državnoodvjetničke istrage zapravo nevjerodostojna pa su predložili brojne nove svjedoke te dokaze, a da se oni obavljeni tijekom istrage ponovno provedu pred sudom. Posebno je na tome inzistirala odvjetnica Doris Košta, koja je nedugo nakon uhićenja svog branjenika Pirića i ostalih podnijela kaznenu prijavu protiv M.M. te N.P. jer ima saznanja da su oni zapravo počinitelji zločina.Odvjetnici nakon ročišta u slučaju Fistanić: “Sam tijek postupka će pokazati kako je bilo, tko je kriv, tko je trebao biti okrivljeni”

Suđenje će potrajati

Čak je na kraju svog izlaganja kazala kako “zadržava pravo posegnuti za zaštitom prava svog branjenika na pošteno suđenje, s obzirom na dosadašnji tijek postupka”, što naravno nije najbolje sjelo sutkinji Ivoni Rupić koja je odmah reagirala. Iznošenje prijedloga obrane te pravni “obračuni” su oduljili tijek rasprave pa tako u četvrtak nije ispitana V.J., iako je došla na sud, djevojka Karmelina Fistanića koja se u trenutku zločina nalazila na suvozačkom sjedalu automobila. Druga svjedokinja, sestra ubijenog, se pak ispričala sudu jer se zbog vlastitog psihičkog zdravlja te svoje obitelji, a nakon što joj je majka preminula u svibnju ove godine, ne može suočiti s optuženima. Suđenje koje će po svemu sudeći potrajati, nastavlja se sredinom siječnja iduće godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
4
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime