Danas je u gradskoj vijećnici grada Solina upriličena svečana dodjela diploma iz engleskog jezika odgojiteljicama DV Cvrčak. Usavršavanje odgojiteljica DV Cvrčak organizirano je unutar projekta Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH- grada Solina te općina Klis, Muć i Dugopolje.

 

Edukacija iz engleskog jezika pohađalo je petnaest odgojiteljica u školi stranih jezika Wotan d.o.o. u gradu Solinu. Edukacija je trajala 40 sati i održavala se od 12. ožujka do 30 svibnja 2019. , a polaznice su uspješno položile pismeni i usmeni ispit.

Odgojiteljicama je na svečanosti uz diplome uručena i knjige na engleskom jeziku od strane direktorice škole Wotan d.o.o. Antonije Trze Biuk , gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića i zamjenika gradonačelnika Ivice Rakušića.

Ninčević: Novi vrtić 2020. godine

– Zadovoljstvo mi je što smo danas imali priliku uručiti diplome odgojiteljicama, a posebno je važno da se edukacije odvijaju kroz projekt unaprijeđenja predškolskog odgoja za što su Grad Solin i Vrtići Solin dobili 13 i pol milijuna kuna. Zaposlilo pedesetak stručnih osoba, te omogućen produženi boravak u solinskim vrtićima, što je umnogome pomoglo zaposlenim roditeljima.

Tu su uključene i opremanje vrtića, te razne edukacije, pa tako i ova iz engleskog jezike, gdje je 15 odgojiteljica zaslužilo ove diplome. Vjerujem da ćemo imati priliku organizirati i druge, napredne tečajeve za odgoj predškolske djece u vrtićima..

Upitali smo Ninčevića ima li i u Solinu, s obzirom na baby boom, problema s neupisanom djecom u vrtiće.

– Na sreću, neću reći nažalost, nego nasreću, problema imamo. Naime, ostalo je neupisano sedamdesetak djece u Solinu, i to zaposlenih roditelja, i sada intenzivno radimo u pronalasku nekog prostora, kako bi privremeno upisali određeni broj djece jaslične dobi, jer je njih ostalo najviše neupisano.

Sve ovo radimo kako bi premostili vrijeme do izgradnje velikog vrtićkog centra u naselju Priko Vode, kojeg planiramo otvoriti 2020. godine. Ovako velik broj djece u Solinu je naše najveće bogatstvo, a sve su ovo slatke brige, u pronalaženje mogućnosti zbrinjavanja djece u vrtićima i školama – kaže nam gradonačelnik.

“Raduje nas nastavak edukacije najesen”

Odgojiteljica Sibila Ceizek Šušmelj jedna je od onih koja je danas primila diplomu.

– Radim u Dječjem vrtiću Cvrčak, kuća Labud. Ova edukacija nam puno znači jer znamo da je danas engleski jezik vodeći svjetski jezik, i što se ranije počne učiti, lakše je saživjeti s jezikom.

Jako je važno omogućiti djeci da u što ranijoj dobi počnu učiti jezik, kroz igru i veselje sve je lakše. Tako da je nama kao odgojiteljicama važna ova čvrsta podloga znanja. Jako se radujemo nastavku edukacije najesen, i to je ono što smo baš zagovarali. Sa svakom novom edukacijom bit ćemo sigurnije u svoje znanje i kroz prenošenje tog znanja djeci – govori nam solinska odgojiteljica.

A kako zvuči kada odgojiteljica zajedno pjevaju dječju pjesmu na englesko, poslušajte (i pogledajte) ovdje1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime