Subota je gotovo cijeloj Dalmaciji donijela pretežno sunčano i suho vrijeme. Iznimka su bile Konavle u jutarnjim satima kada je mjestimice palo malo kiše, a na Snježnici je iznad 800 metara nadmorske visine prolazno padao snijeg!

Najviše dnevne temperature zraka tijekom dana bile su od 11°C u Cetinskoj krajini do toplih 17 stupnjeva u Hvaru. U višim planinama temperatura je cijeli dan bila ispod nule, a u subotu navečer na Dinari je izmjereno -6°C uz buru i osjet hladnoće od -17°C. Na Svetom Juri na Biokovu izmjereno je -5°C.

Temperature zraka u 22 sata (Pljusak.com)

Zanimljivo, usprkos zahlađenju temperatura mora i dalje je iznimno visoka za dio godine. Danas je u Hvaru, Komiži i Dubrovniku izmjereno 20 stupnjeva što je vjerojatno najviša temperatura mora ikada izmjerena u ovom dijelu godine od početka službenih mjerenja.

Prema podacima DHMZ-a, subota je donijela olujne udare bure. U Dubrovniku su dosezali 86 km/h, a u Splitu 76 km/h.

Pred nama je hladno jutro u kojem će u mnogim dijelovima Zagore biti mraza. Ponegdje će se i uz obalu temperature približiti prohladnih 5 stupnjeva. Danju će temperature zraka biti slične onima u subotu ili malo niže, ali će zbog slabljenja bure ipak biti malo ugodnije.

Meteorološka zanimljivost večeri stiže iz susjedne BiH. U dijelovima ove države pada snijeg, a prvi snijeg ovog mjeseca pada u Kupresu. Iako se na radi o obilnom snijegu, temperatura zraka pala je ispod nule, a stvorio se tanak snježni pokrivač. Zabijelilo se i Blidinje, a temperatura je pala na -3°C.

Snijeg je zabijelio i Blidinje


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime