STIGLA PRINOVA Splitska slikarica Tisja Kljaković Braić rodila kćer

Tisja je djevojčicu rodila carskim rezom u splitskom rodilištu uoči Božića


Obitelj splitske akademske slikarice Tisje Kljaković Braić proširila se za jednog člana. Ilustratorica i karikaturistica je uoči Božića rodila drugu kćer.


Tisja je djevojčicu rodila carskim rezom u splitskom rodilištu uoči Božića, a kako piše Gloria, ime Nastja djevojčici je odabrala baka.

Duhovita slikarica, koja je 2019. godine osvojila publiku knjigom ‘Oni’, u kojoj jednostavnim ilustracijama i gestama, rečenicama trenutke međuljudskih odnosa tumači na jedinstveni humorističan način, i vijest o dolasku prinove objavila je na sebi svojstven način.

‘Rodila se Nastja. Carskim rezom i to onim kad sve čuješ. Izvuka ju je Damir Roje. Neizmjerno smo mu zahvalni svi od čistačice pa do glavne sestre imali su jedan odnos u momentu kad nisi baš reprezentativan. Nekako sam bila najsličnija sumoborcu u lila spavačici KBC Split. Uglavnom, sunce me nakon četiri dana obasajalo kad je stigla vijest da nas puštaju dan prije Nove godine. Uzbuđeno javin Igoru, a njega priko mobitela oblija ladni znoj. Posljednje izlazi moja cimerica koja je čekala da joj muž usisa, a mog još nema… tišina na odjelu, svi otišli. Ja čekam, suza suzu stiže. Šaljem priteće poruke, da ću zvat ćaću, taksi. Da ću izać u lila spavačici. Napokon sestra nosi robu za mene i malu. Spuštan se liftom. Sestra nosi malu. Nigdi žive duše. Eno ga…izlazi iz auta sa balunima. Pogledom dobro da nisam izbuzala sve balune. On šporke kose pune piture grli, ljubi, plače, slikaje… kad me infark nije opalija… Dakle, u četiri dana otkako me nije bilo renovira je cilu kuću. ‘Sve je bilo na srid sride kad si nazvala’, kaže. Sve što je godinama čekalo sve je napravija’, opisala je Tisja, ovoga puta riječima, još jednu životnu situaciju sa suprugom, a objavu je zaključila citatom jedne od svojih brojnih karikatura na temu ‘Oni’ kojima oduševljava publiku.

‘A cvića… Opet sam mu rekla: ‘Divno, a koliko si to platija?”, piše Tisja čiji su se radovi iz hit knjige ‘Oni’ našli i na majicama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
133
Haha
22
Hagić
28
Hmmm
4
Plač
3
Grrr
5
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime