Da bi aplikacija STOP Covid funkcionirala u najboljoj mogućoj mjeri, nužno je da ju instalira veći broj građana što u Hrvatskoj nije postignuto, a ovaj slučaj pokazao je da to nije jedini problem ove aplikacije.

Poduzetnik Hrvoje Prpić nedavno je dobio pozitivan nalaz na korona virus te je odlučio obavijestiti svoje kontakte putem službene aplikacije Stop COVID-19. Ipak, njegov je slučaj pokazao da aplikacija baš i ne funkcionira najbolje, prenosi Rep.hr.

Kodove nije dobio

Naime, kada korisnik aplikacije otkrije da je pozitivan na koronu, on bi u tu istu aplikaciju trebao upisati odgovarajuće kodove. Drugi korisnici potom, ako su bili u blizini zaraženoga, dobivaju obavijest, a aplikacija je osmišljena tako da identiteti korisnika budu u potpunosti zaštićeni.

Prpić je razvio simptomatski Covid; imao je povišenu tjelesnu temperaturu, visoke otkucaj srca tijekom noći, kratak dah, kašalj i smanjeni osjet okusa. Nakon nekoliko dana, simptomi su bili sve blaži.

Iako je ovaj poduzetnik imao najbolju namjeru da upiše odgovarajuće kodove i obavijesti svoje kontakte, njegov liječnik, kao i osoba iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” nisu mu znali reći koje kodove treba upisati.

Povratnu informaciju o kodovima nikada nije ni dobio.Da bi aplikacija STOP Covid funkcionirala u najboljoj mogućoj mjeri, nužno je da ju instalira veći broj građana što u Hrvatskoj nije postignuto, a Prpićev slučaj pokazao je da to nije jedini problem ove aplikacije.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime