Stanovnici Mljeta potvrdili: Milanović ljetos vojnim helikopterom došao na otok, bila je prava opsada

Na otoku Mljetu, zelenoj oazi na jugu Hrvatske predsjednik Zoran Milanović bio je ovog ljeta. Sletio je vojnim helikopterom te se ukrcao na jahtu

Putovanja predsjednika Zorana Milanovića opet su pod povećalom javnosti, ali i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojem je ponovno prijavljen za sukob interesa zbog korištenja vojnih resursa. I dok Ured predsjednika ne želi otkriti kada je i gdje bio ovog ljeta, te u čijoj pratnji, doznaje to Dnevnik Nove TV.


Na otoku Mljetu, zelenoj oazi na jugu Hrvatske predsjednik Zoran Milanović bio je ovog ljeta. Sletio je vojnim helikopterom te se ukrcao na jahtu. Dnevniku Nove TV je to potvrdio i dio otočana. Kažu da je toga dana bila prava opsada.

A tog 21. kolovoza Milanovićev ured dobio je helikopter, potvrđuju u Ministarstvu obrane, ne spominjući lokaciju leta. “Vezano za Vaš upit, možemo Vas izvijestiti kako je navedenog datuma Ured predsjednika RH koristio vojni helikopter”, stoji u odgovoru iz predsjednikova Ureda.

S Pantovača ni riječi

Službeno o tome s Pantovčaku ni riječi. Pitali smo i jučer predsjednika, ali nije to demantirao. ”Ma dajte, nećemo više o tome razgovarati. Dakle, ja sada mogu, ako to osiguranje odluči, otići s prve livade bilo gdje. Moje je kretanje, kao i Plenkovićevo, stvar službe MUP-a i Hrvatske vojske i ti podaci nisu javni. To je moj odgovor na svako takvo i svako sljedeće pitanje”, poručio je.

Dodatna pojašnjenja tražila je i Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Netko im je prijavio da je Milanović spomenutog dana odletio na sprovod u Sisku što su njegove službe negirale, ali još nisu dale odgovor gdje je bio.


“Predsjednik se poziva na odredbe Ustava i na to da je štićena osoba. Tražili smo dopisom da nam se dostave sva putovanja predsjednika od lipnja do rujna. Ništa od toga nismo dobili.

Dapače, u tom dijelu se osporava nadležnost Povjerenstva da bi mogli tražiti određenu dokumentaciju”, otkrila je Novaković.Predsjednik se poziva na protokol
Dok oni čekaju očitovanja s drugih adresa, predsjednik ne misli da mora objašnjavati svrhu svih svojih putovanja. I poziva se na protokol štićene osobe o čemu, kaže, ne odlučuje on.

“Ti podaci nisu dostupni javnosti. Mogu biti dostupni, znate kada? Jedino u zakonskom postupku pred hrvatskim sudom, temeljem odgovarajućeg naloga.

Nikakvom Povjerenstvu, pa ni za sukob interesa. I, nažalost, ne medijima. I tu će morati postojati razina povjerenja”, kaže Milanović.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime