Na autocesti A1, uklonjena su vozila iz prometne nesreće između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 u smjeru mora na 51. +400 km, no još se vozi usporeno, zbog pojačanog priljeva vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozače se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u priobalju, većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i na graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima. Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno. Korisnici se mole za strpljenje.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, a između čvorova Donja Zdenčina i Karlovac u smjeru mora povremeno se vozi usporeno u koloni (povećana gustoća prometa i povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta Draganić).

Na Istarskom ipsilonu pojačan je promet u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Kolona je duga oko 2 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon. Promet na Krčkom mostu pojačan je u oba smjera.

Naredba o ograničenju prometa na cestama (»Narodne novine«, broj 64/09) je nakon 1. srpnja 2020. godine ponovo na snazi pa su za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane vikendima te državnim praznicima i blagdanima. Na vikend blagdana Velike Gospe zabrane su u subotu, 15. kolovoza od 4:00 do 23:00 sata i u nedjelju, 16. kolovoza od 12:00 do 23:00 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste u Istri i priobalju, a nema je na autocestama i državnoj cesti DC1.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime