Stanje na vrgoračkom području i dalje teško, kuće pod vodom, brani se škola

Na području Vrgorca pod vodom su ceste, ugrožene su i kuće u selima uz rubne dijelove polja Bunine i Jezera, u koja se zbog velikih količina kiše slijeva i voda iz izvora Žiljina, a iz najugroženijeg sela Kokorića može se izići samo čamcima, bagerima Vodoprivrede i terenskim vozilima HGSS-a.Danas će Kokoriće i vrgorački kraj posjetiti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

U mjestu Kokorići voda i dalje nadire, ali ipak nešto slabijim intenzitetom kao zadnja dva dana. I noćas je padala kiša, javlja N1.

Od sinoć do jutros se razina vode podigla za oko 30 centimetara, prometnice su pod vodom, kao i nekoliko dodatnih objekata. Prometno je odsječeno oko 100 ljudi, javlja naš reporter, a voda se nalazi na pragu ulaza u mjesnu školu, pa su i ondje postavljeni zečji nasipi.

“Nema promjene, danas radimo iste stvari. Danas je posla nešto više jer je komunikacija kroz selo poplavljena, za razliku od jučer”, kazao je Toni Poljak iz splitskg HGSS-a koji ne očekuje velike promjene u današnjem ritmu rada.

Preventivno se prebacuje struja u mjestu Kokorići jer su neki sandučići sa strujom postavljeni nešto niže, pojasnio je.Podsjetimo, u proteklih nekoliko dana vrgorsko područje pogodile su nezapamćene poplave, a iz najugroženijeg sela Kokorića može se izići samo čamcima, bagerima Vodoprivrede i terenskim vozilima HGSS-a.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je u četvrtak proglašenje elementarne nepogode u Vrgoračkom kraju zbog poplave u naselju Kokorići, dodavši da sada ondje neće biti potreban angažman Hrvatske vojske.

A i bivši ministar obrane, sad poseban savjetnik premijera Andreja Plenkovića, Damir Krstičević obišao je područje Vrgorca koje je zahvaćeno nezapamćenim poplavama. To je i njegov rodni kraj.

“Ovo je moj rodni kraj. Ovo su vrijedni ljudi, u par dana se sve uništilo, to nije lako. Štete su ogromne, na kućama, nasadima jagoda, trebat će sad pomoć od države da se ovo sanira. Drago mi je da su se uključili i županija i grad i Vlada, s premijerom sam u kontaktu, sutra dolazi ministrica poljoprivrede. Vidjet će se kroz koje mjere i kako pristupiti pomoći. Najbitnije je do Božića što prije da se sve osuši, a onda kasnije treba napraviti kvalitetne programe, i kratkoročne i dugoročne”, rekao je Krstičević.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime