STANJE NA CESTAMA Zbog jake bure moguća ograničenja u prometu za pojedina vozila

Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama duž Jadranske magistale

Vozit će se po vlažnim i skliskim kolnicima mjestimice na istoku zemlje. Na cestama u unutrašnjosti tijekom jutarnjih sati zbog niskih temperatura moguća je poledica. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke magistale. Tijekom dana zbog pojačanog prometa, gužve su moguće na dionicama gdje su u tijeku radovi kao i na gradskim prometnicama te na prilaznim i obilaznim cestama.


Iz HAK-a posdjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

Zbog jake bure moguća su ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila na Jadranskoj magistrali (DC8) te velebitskoj dionici autoceste A1 i goranskoj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, te poremećaji u pomorskom prometu.

Na našim cestama sve je veći broj biciklista, mopedista i motociklista, podsjećaju iz HAK-a. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Pojačan promet osobnih vozila u oba smjera očekuje se na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Slavonski Brod i Županja, a teretnih vozila na graničnim prijelazima Pasjak, Rupa, Bregana, Macelj i Bajakovo.

Dana 7.travnja trajekt će iz Splita za Supetar isploviti u 21:30 sat, umjesto u 20:30 sati.
Dana 8.travnja će trajekt iz Splita za Vis isploviti u 19:30 sati, umjesto u 18:30 sati.


Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0