Sramotan čin: Starici na prevaru ubrizgao lažno cjepivo protiv korone i skupo joj naplatio

Traži ga policija


Policija u Londonu traži muškarca koji je starici na prevaru ubrizgao lažno cjepivo protiv koronavirusa i onda joj naplatio 160 funti, odnosno oko 1.340 kuna, prenosi Sky News.


92-godišnja žena muškarca je pustila u svoj dom u Surbitonu, južnozapadnom Londonu. Prevarant se starici predstavio kao djelatnik NHS-a (Britanska nacionalna zdravstvena služba) prije nego joj je ubrizgao lažno cjepivo.

Detektivi su upozorili da bi osumnjičeni muškarac mogao ugroziti živote ljudi ako ne bude što prije uhvaćen.

Ispričala je da joj je muškarac rekao da za “cjepivo” mora platiti 160 funti, ali da će joj novac biti vraćen. Nije poznato čime je osumnjičeni muškarac cijepio 92-godišnjakinju, ali nakon pregleda u lokalnoj bolnici utvrđeno je da nema naznaka ikakvih posljedica.

“Ovo je odvratan i potpuno neprihvatljiv napad na člana javnosti koji se ne može tolerirati. Ključno je da ga uhvatimo što prije jer ne samo da vara pojedince i uzima im novac, nego može ugroziti i njihovo zdravlje”, izjavio je detektiv londonske policije Kevin Ives.

Radi se o 30-godišnjaku odjevenom u tamnoplavu trenirku sa svijetlosmeđom kosom. Policija je objavila snimke nadzorne kamere od drugog posjeta starici kada je tražio još sto funti, prenosi vijest portal RTL.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
4
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime